יובש בעור/ גיל המעבר?- תוספי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

03/08/2020 | 15:32 | מאת: טלי

שלום דנה, אני בת 43 ופתאום הבחנתי שהעור שלי ממש נהיה יבש בכפות הידיים החלק החיצוני וגם הידיים. רואים את החיספוס של העור ובאצבעות בחלק החיצוני ממש קווים. אני שמה קרם אבל זה לא מזיז לשיפור מרקם העור. לדעתך ויטמינים יכולים לעזור באמת לשיפור מרקם העור? נניח ויטמין c בבליעה ואולי יש עוד שאת יכולה להמליץ? תודה

שלום טלי, בעיקר נוזלים יכולים לגרום ליובש בעור, אבל חסרים של ברזל, ויטמין B12 ועוד. תעשי בדיקות דם ונראה האם חסר נוכל לטפל בהתאם. במקביל פני לרופא עור. גיל 43 עדיין צעיר מדי לגיל מעבר משמעותי, אלא אם כן התופעה ידועה אצלך במשפחה. בברכה,דנה

03/08/2020 | 19:39 | מאת: טלי

דנה, אכן חסר לי ברזל. לא ידעתי שזה גורם יובש בעור. האמת שגם בעור הפנים. בגדול אצלנו אין עור שמו במשפחה תודה רבה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר