ברזל בתזונה האם להמנע מלערב סידן וברזל בארוחות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

19/07/2020 | 10:00 | מאת: יגאל

שלום. כסובל מערך ברזל נמוך ; המוגלובין 12.4 פריטין 17 , אני מנסה לשמר את מירב הברזל שאני יכול לספוג מהארוחות, לשם כך אני נמנע מלאכול מוצרי סידן כמו גבינה יחד עם הביצה בארוחת הבוקר למשל. האם התנהגותי זו נכונה או רצוי לגוון ולהוסיף גם גבינה לארוחה, כנ"ל בארוחות השונות. תודה מראש. יגאל

שלום יגאל, ראשית הסיבות העיקריות לברזל נמוך זה איבודים או בעית ספיגה. לרוב לא עניין תזונתי, אלא אם כן אתה צמחוני. התזונה המושלבת כלומר סידן וברזל באותה ארוחה לא ישנו משמעותית לספיגה, זה בעיקר בעת נטילת תוספים. ראשית עליך לעבור בירור לרמות הנמוכות ובהתאם לטפל עם ברזל. הזתונה יכולה לעזור קצת, אבל שיפור משמעותי לא תרגיש. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר