ערכי בלוטת התריס ויוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

26/02/2020 | 11:42 | מאת: שוש

שלום, בחודשים האחרונים סבלתי מעייפות רבה.בב.דם נמצא שTSH גבוה מהנדרש (5.34) וערכי T3,T4 תקינים. בהמלצת נטורופת התחלתי ליטול תוסף יוד מאצות ים ששיפר את המצב. אולם הבנתי שהיוד קשור דווקא לערכי T3, T4 שנמצאו אצלי תקינים.האם יש להסיק מכך, משום השיפור במצב העייפות מאז נטילת הכמוסות, שעלי להמשיך בנטילתן למרות שתוספת יוד לא קשורה ל-TSH?

שלום שוש, ה- TSH המוגבר מעט לא מטופל ע"י יוד מאצות. יכול להיות שאת מרגישה יותר טובה, אבל העייפות אינה נובעת מה-- TSH שלך. אין בעיה להמשיך עם היוד, גם כך חסר לנו במזון. ממליצה המשך מעקב אחר תפקודי הבלוטה, לא מעבר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר