תוסף יוד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תוסף יוד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, יש לי תוסף יוד נוזלי של יודיקל. בכל טיפה יש 30 מק"ג, כמה טיפות לקחת ביום? והאם זה בסדר לקחת את זה באותו זמן עם החומצה הפולית והויטמין די או להפריד ביניהם? תודה מראש!

יכולה לקחת 8 טיפות כדי להגיע למינון של 250 מקג ליום. אין צורך להפריד. יכולה גם לקחת את הכל יחד תחת פראנטל מולטי ויטמין להריון ..

שלום רב, מזה כ-6 שנים שהפסקתי בהמלצת אנדוקרינולוג נטילה של סינטרויד. במשך כול הזמן הזה חוויתי שינויים תכופים במצבי הרוח, שינה שמרגישה לא איכותית, חרדות וקושי להתמודד עם רגשות כמו כעס, פחד ותחושות של חולשה כללית, קושי להתרכז לאורך זמן- כלל הסימפטומים האלו באו והלכו לעיתים התחזקו ולעיתים ירדו... בדיקות המעקב של הבלוטה הראו לאורך השנים תנודתיות של ה-TSH פעם למעלה ופעם למטה בטווח של בין 5-8. בשבועיים האחרונים החלו לי הפרעות בשינה, תחושות של לחץ בלסת עם טינטון באוזן אחת, תחושת קור ותחושה שהבטן והחזה תפוסים וקושי לנשום בצורה מלאה ונקיה. תחושות אלו ליוו אותי גם בעבר מעת לעת בתקופת של לחץ, אך חלפו יחסית מהר אבל במקרה הנוכחי הן נשארות זמן ממושך יותר ומקשות על התפקוד. בבדיקה האחרונה הTSH היה על 4, כאשר הערכים של T4 וT3 תקינים.לפני כ-3 חודשים לקחתי תוסף יוד בכדי לנסות לאזן את הבלוטה באופן טבעי, וערכי TSH אכן ירדו אני תוהה האם יש קשר בין התחושות שלי לתת הפעילות של בלוטת התריס והאם כדאי לבחון אנדוקרינית את התחושות למרות בדיקת הדם שמציגה ערכים תקינים ואולי להתחיל טיפול תרופתי שיוכל לסייע בעניין? ההרגשה שלי היא לאורך השנים הייתה שהבלוטה לעיתים מתאזנת ולעיתים יוצאת משליטה וכך גם התחושות שלי משתנות בהתאם, מה כדאי לעשות?

על פניו לא נשמע שיש קשר כי תפקוד הבלוטה די תקין רוב הזמן לדברייך

ציינתי שהTSH מוגבר נע בין TSH 5-8 במשך השנים בבדיקות דם. F4 F3 תקינים. הTSH ירד לאחר שלקחתי תוסף של יוד במשך כחודשיים והגיע לרמה של TSH 4, עם ערכים של F4 F3 תקינים. אני תוהה מה עוד יכולה להיות הסיבה לסימפטומים שאני מרגיש, כי אלו דברים שמתאימים לתת פעילות אבל ברמה הקלינית נראה שלפחות לפי הבדיקה האחרונה הערכים תקינים. מה את מייעצת לעשות במצב כזה?

הבלוטה נעה במהלך השנים בין 5-8 TSH - כאשר ערכי T4-T3 תקינים, רק בחודשיים האחרונים לאחר שנטלתי תוסף יוד הערכים של TSH ירדו ל-4, שזה הכי נמוך שהיה לי אי פעם. אבל אני עדיין חש סימפטומים של הפרעות שינה, שינויי במצבי רוח, קור. הפסקתי לקחת את התוסף יוד לפני 3 חודשים בערך.

שלום רב כשאר בלוטת התירס שלי הייתה מאוזנת הצלחתי לשמור על המשקל כעת הבלוטה שלי בטווח 2.5 ואני מרגישה קושי בלרדת במשקל אני מתאמנת 7פעמים בשבוע פעמיים ביום כך שאני מאוד פעילה יש לי עבר שבלוטת התירס לא תקינה ובעבר לקחתי טיפול. בלוטת התירס שלי הייתה מאוזנת תקופה ארוכה וכרגע היא במדד 4.5 מה עלי לעשות? להתחיל טיפול? האם לקחת תוסף תזונה יוד? האם יש אינפוזיה יוד? ששאלתי את רופאת המשפחה שלי אם זה תקין מסרה שכן וזה נמצא בטווח הנורמה כי המדדים השתנו מה עלי לעשות?

לא ממש הבנתי, בכל מקרה רופאת המשפחה צודקת והבלוטה מאוזנת בין אם היא על 2.5 או 4.5 מאד לא מומלץ לקחת יוד

היי קארין, שמתי לב שמהתזונה שלי אני צורכת מספיק מהויטמינים שצריך. התוספים היחידים שלקחתי עד עכשיו הם חומצה פולית 400 וויטמין די. הבנתי שמהשליש השני ממליצים ליטול תוסף ברזל ושהרבה נשים לוקחות מולטי ויטמין שיש בו הרבה ויטמינים כולל החומצה פולית ויטמין די וברזל. השאלה שלי מה כדאי לעשות? אני יודעת שאני צורכת מספיק ברזל ממזון וגם שאר הויטמינים מהמזון ברמה מספקת פחות או יותר. אז האם זה בסדר לקחת את המולטיויטמין רק בימים בהם רני שמה לב שלא אכלתי מספיק מזונות עם כל הויטמינים? אני לא רוצה להיות בעודפים וגם לא בחוסרים. תודה רבה!

ממליצה ליטול מולטי ויטמין להריון ( פראנטל) המכיל את ארבעת הויטמינים והמינרלים ההכרחיים לתיסוף בהריון ( די, פולית, ברזל ויוד). תוסף ברזל נוסף על פי תוצאות בדיקות הדם שלך. לא ממליצה לקחת לסירוגין על פי מה שאכלת או לא אכלת באותו יום. יש ליטול באופן רציף את המולטי ויטמין וכפי שהסברתי , ברזל בנוסף על פי תוצאות בדם.

תודה על התשובה. נאמר לי לא לצרוך תוסף יוד מכיוון שאני מטופלת בלבותירוקסין לתת פעילות שבלוטת התריס. במולטיויטמינים האלה יש יוד אז אני לא כל-כך יודעת מה לעשות ולכן חשבתי לקחת בנפרד חומצה פולית ויטמין די כל יום ואת הברזל להתחיל בטרימסטר השני. בנוסף חשבתי לקחת מדי פעם את המולטי ויטמין (במקום הויטמינים הנפרדים) כשאני יודעת שלא צרכתי מספיק מאכלים עשירים בויטמינים באותו יום. מה דעתך? תודה רבה

תקחי בנפרד די , פולית וברזל בהתאם למינון רופא או דיאטנית , עפ בדיקות הדם, לפחות 30 מג ליום. בנוגע ליוד ממליצה להיוועץ עם רופא או דיאטנית במסגרת ייעוץ אישי.