שאלה בנוגע לצריכת קפאין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

31/10/2019 | 11:36 | מאת: פיצה

שלום דנה, ראיתי שמישהי שאלה אותך לגבי צריכת קפה נטול קפאין וענית לה שההמלצות נולדו "מהמלצות שגויות לאורך השנים". קראתי שקפאין מעודד אי ספיגה של מינרלים, וכדרך אגב גם פוגע בצפיפות העצם. האם בעקבות התשובה שלך אפשר להבין שאותם מחקרים נקבעו כלא מבוססים? אני שואלת כי צפיפות העצם שלי נמוכה אבל אני אוהבת קפה. חשוב לי לציין שגם קראתי את המחקר שכביכול גילה ש10 כוסות קפה ביום מועילות וממש לא התרשמתי ממנו (קבוצת ביקורת שמכילה שיעור גבוה של מעשנים). תודה על התשובה הצפויה ובכלל על ניהול כל כך מוצלח של הפורום!

שלום רב, מחקרים בתזונההינם מאוד מורכבים, ולכן כאשר אנו מנסים לבודד גורם אחד, כמו קפאין במקרה הזה, אנו מתקשים להגיע למסקנות חד משמעיות. נכון להיום ההמלצות עומדות כי מרבית האוכלוסיה יכולה להנות מ- 4 כוסות קפה ביום לערך, ללא נזק ואף עם תועלת בחלק מהמקרים. למה 4 ולא יותר? כי ישנם אנשים הרגישים יותר לקפאין ומעל 4 כוסות וגם מתחילים לראות נזקים מסוגים שונים. הואיל ואיני יודעת מה רמת הרגישות שלך, אז אנחנו מגבילים לפי החומרה. ובינינו- 4 כוסות קפה ביום או משקאות המכילים קפאין- זה כמות יפה. לגבי נושא צפיפות עצם- אין שום מחקר שהוכיח קשר בין צריכת קפאין בלבד לצפיצות עצם. בברכה,דנה

04/11/2019 | 11:14 | מאת: יובל

היי, שאלת שאלה מאוד מעניינת, והתשובה גם מעניינת. בכל אופן, לגבי צפיפות העצם, אני לא יודע אם שמעת, אבל יש תוסף בשם סידן אמורפי, שהוא נספג מאוד טוב בגוף ויכול לעזור לך להגביר את רמת צפיפות העצם. ממליץ לך לקרוא עליו.

04/11/2019 | 20:47 | מאת: פיצה

שמעתי ולא מצאתי לכך שום ביסוס מדעי חוץ מיכולת שיווק מעולה. אני מציעה שתנסה לפרסם את המוצר באופן יותר הגון (תשלום למפרסם) ולא מתחזה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר