כמות אוקסלט בחילבה ומורנגה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/10/2019 | 17:32 | מאת: תומר

שלום, בת 35, יש לי אבני סידן אוקסלט בכליות והונחתי בתזונה דלת אוקסלט. כרגע אחרי לידה, מעוניינת לקחת חילבה ומורנגה כדי להגדיל את כמות החלב בהנקה. האם התוספים מכילים כמות גדולה של חומצה אוקסלית ועדיף לי להמנע מהם? תודה רבה!

שלום תו מר, ראשת לנושא התוספים והחלב- אין קשר ואין המלצה לנטילתם,אין שום הוכחה שעוזרים. לגבי תכלות האוקסלט- אין לנו מספיק מידע, במיוחד בתוספים, הייתי נמנעת בכל מקרה. לגבי החלב הוועצי עם יועצת הנקה, אין ממש קשר בין תוספים או מזון מיוחד וכמות חלב.כן יש קשר לכמות שתיה וכמובן להרכב. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר