יעוץ תזונתי למקבלת ביטוח לאומי וחיה ממנו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

02/10/2019 | 20:06 | מאת: מיה

בת 56, אני אוכלת ממרחים טחינה, חומוס וחציל קלוי בטחינה, מאוד שומרת על משקל, שלא לעלות. בנוסף על תפריט דל קלוריות במשך כל השבוע. מה דעתך על הממרחים, תורמים לבריאות, כי לי זה גם טעים

שלום מיה, ראשית אתייחס לכותרת, גם לזכאי ביטוח לאומי מגיע ייעוץ דיאטנית חינם במסגרת הקופה אליה את שייכת,ועל כן את בהחלט יכולה לפנות אליה. לגבי הממרחים- מתקשה לענות, כי זה קרוב לוודאי סלטים מוכנים ומעובדים, ולכן פחות בריאים. טחינה מוכנה אפשר להחליף בטחינה גולמית ולתבל לבד. חומוס קצת יותר מורכב להכין לבד, אבל עדיף חומוס של חומסיות ולא חומוס סגור, תראי תוך כמה זמן הוא מתקלקל. לגבי סלט חצילים, גם שם עדיף ירקות אחרים או להכין לבד. בברכה,דנה

03/10/2019 | 18:14 | מאת: קוראת ומתעניינת

מה רע בחצילים? למה בעצם עדיף ירקות אחרים ולא פשוט לשלב חצילים כחלק ממנת הירקות? אני, אישית, מאוד אוהבת חצילים ואוכלת אותם לפעמים כמין תחליף לרוטב בסלט (מרוככים על ידי בישול קצר במיקרו) או כתוספת לפיצה (פעם בשבוע פיצה רומאית ללא גבינה בתוספת פטריות, חצילים, רוקט, ברוקולי ושתי ביצים קשות). אני באמת מתעניינת למה את ממליצה להמיר בירקות אחרים...

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר