היפוגליקמיה מסוכנת.. האם ניתן להגיע לזה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

18/09/2019 | 14:25 | מאת: יעל

שלום, אני בת 37, עם תנגודת לאינסולין ותסמונת מטבולית, ריפלוקס חמור ובקע סרעפתי, ועליי להוריד את הכרס כי ההשמנה אצלי היא מאוד בטנית. 1.63 ושוקלת 65. היקף בטן 96. עקב פציעה אסור לי לעשות ספורט, ואני שורפת ביו שבו יושבת לרוב 1350 קלוריות אחרי שעברתי מבחן מדידית חמצן במנוחה. אני עושה דיאטה של 1200 קלוריות ויורדת בקצב ממש איטי. ולוקחת גלוקומין 1 ביום. הבנתי שיש מקרים שבהם יש היפוגליקמיה בלילה בשינה ואפילו אנשים מתו. האם עם תפריט של 1200 קלוריות שבו לעיתים הוא לא מספיק לי ואני רעבה, בנוסף לכדור גלוקומין אני יכולה להגיע למצב של היפוגליקמיה תוך כדי שינה מוות? כי זה מה שמפחיד אותי... כי אחרת אמשיך לסבול ולהתמיד בדיאטה, גם אם אעלה את הקלוריות לא ארזה בכלל. כמובן שהתפריט הוא של דיאטנית ומאוזן. תודה מראש

שלום יעל, גלוקומין לא גורם להיפוגלקמיה. גם אי אכילה לא תביא אותך לשם, לגוף יש מנגנוני הגנה. הסכנה היא בעיקר בקרב אנשים הנוטלים אינסולין או תרופופת הגורמות להפרשת אינסולין. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר