אנורקסיה נרבוזה - השפעות על הילדים העתידיים שלי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/09/2019 | 09:32 | מאת: מתן

אהלן אני בן 16 סבלתי במשך 3 שנים מאנורקסיה והפרעות אכילה שפגעו לי מאוד בגדילה שלי. אין לי פוטנציאל נוסף לגדילה. אני בגובה 1.64 ולפי האנדוקרינולוג שאני מטופל בו - לוחיות הגדילה שלי בעצמות כבר סגורות לגמרי. בהתחשב בעובדה שאח שלי הגדול בגובה 1.78 וההורים שלי גבוהים. לאחרונה צצה לי שאלה בנוגע לזרע שלי ולגנטיקה שאני סוחב. האם בחומר התורשתי שלי מופיעים הגנים לגובה שהייתי אמור להיות (בערך בגובה של אחי) או שכעת הגנים הם מסתמכים על גובהי הנוכחי. או במילים אחרות - האם הזרע שלי לוקח את הגובה המקסימלי שהייתי צריך להיות בו ללא קשר לגורמים סביבתיים. אני יודע שמדובר בשאלה מורכבת, שאולי לא קשורה לפורום זה, אבל מדובר בשאלה שמסקרנת אותי מאוד. אם תוכלי לעזור לי, דנה, בשאלה הזאת אני מאוד אשמח. תודה רבה.

שלום מתן, הזרע שלך בהחלט הושפעה מהזתונה שלך בגיל ההתבגרות, וייתכן ויהיו לזה השלכות על ילדיך, לאו דווקא בנושא גדילה, יכול להיות גם משקל ועוד. בעיקרון הפוטנציאל בהחלט קיים, השאלה אילו גנים יופעלו ואילו יושתקו, וכמובן המטען הגנטי של הביצית כולל תזונת האם והעובר ישפיעו. לכן אין תשובה ברורה, אבל ללא ספק תהיה לכך השפעה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר