קצב חילוף חומרים ושריפת קלוריות יומיות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/09/2019 | 19:24 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 36. 1.63 ושוקלת 65. כשאני עושה תפריט מאוזן של דיאטנית של 1200 קלוריות אני יורדת בקצב של כחצי קילו או 300 גרם בחודש. בלוטת התריס מאוזנת עם יוטירוקס, וישנה תנגודת לאינסולין ואני לןקחת כדור גלוקומין ליום. איני יכולה לעשות ספורט עקב פציעה, ורוב היום אני יושבת כי גם לא יכולה לעמוד. הבנתי שעדיין למרות זאת, הייתי אמורה לשרוף כ 1500 קלוריות ביום. האם פשוט ייתכן שחילוף החומרים שלי מאוד איטי ואני שורפת ביום כ 1300 קלןריות או אפילו פחות? תודה מראש

שלום מיכל, יכול להיות בייחוד לאור העובדה שאת לא עוסקת בפעילות גופנית ורמת הפעילות הבסיסית שלך נמוכה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר