אנורקסיה ופגיעה בגוף

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

09/09/2019 | 13:25 | מאת: ליהי

אני בת 16 והחלמתי מאנורקסיה לפני שנה. חליתי שלוש שנים במחלה, ובמהלך שלושת השנים האלו עברתי הרבה אישפוזים בהם עליתי במשקל, די הרבה, וכשהשתחררתי ישר ירדתי הכל בחזרה על ידי דיאטה של 400 קלוריות ביום. ככה בעוד אשפוזים במחלקות אחרות - עליתי, וירדתי הכל בחזרה בבית. התקופה שחליתי במחלה הייתה תקופה של עליות וירידות כמו יויו במשקל. כיום כאמור, אני הבראתי לגמרי מהמחלה ואני נמצאת במשקל תקין ויציב. השאלה שלי היא כזאת - האם קיים סיכוי שפגעתי לעצמי בחילוף החומרים בגלל השינויים הקיצוניים שעשיתי לעצמי במשקל במהלך תקופת המחלה? שמעתי שדיאטות חוזרות וקיצוניות במשקל מאטות את חילוף החומרים. תודה רבה.

שלום ליהי, ייתכן וקצב חילוף החומרים שלך השתנה, אבל לאו דווקא בגלל הדיאטות והאנרוקסיה, עכשיו נכנסת פונקצית הגיל שלך, שינויים הורמונליים ועוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר