צפיפות עצם ואכילת פרג

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/09/2019 | 06:53 | מאת: גילי

שלום רב, בת 54 בריאה. בדיקת צפיפות עצם הראתה אוסטאופורוזיס. רמה נמוכה מאוד של ויטמין D. מנסה להמנע מתרופות. קראתי שבפרג יש המון סידן. מזה 3-4 חודשים אוכלת כל יומיים, פרג טחון כ-6 כפיות גדושות, לדעתי כ- 40-50 ג'. מערבבת עם שמנת חמוצה מועשרת + דבש . האם ידוע על סיכונים כלשהם מאכילת פרג בכמויות הללו. האם בכלל רצוי לצרוך כך פרג. אציין שאינו גורם לי לבעיות מעיים כלשהן. אשמח לתשובתכם

שלום גילי, אין משמעות לאכילת הפרג ולצפיפות העצם שלך. המשמעות העיקרית היא ויטמין D. פני לאנדוקירנולוג לטיפול. בברכה,דנה

10/09/2019 | 07:52 | מאת: שרית

שמעתי פעם גם שאכילת פרג תורמת לסידן אולם הייתי ממליצה על צריכת מוצרים נוספים עשירים בסידן. מעבר לזה הייתי יותר מממליצה ליטול תוסף סידן אמפורי - אני ואימי משתמשות בדנסיטי ומאוד מרוצות. בהצלחה ורק בריאות

10/09/2019 | 18:39 | מאת: גילי

דנה שלום רב, תודה על תשובתך. אכן שכחתי לציין שאני לוקחת גם ויטמין D מידי יום. הפרג הינו בשביל לתגבר סידן במקום לקוחת כדורים. אשמח אם תתייחסי לאכילת פרג ששאלתי. תודה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר