תפריט של 100 קלוריות האם בעייתי?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

28/08/2019 | 13:39 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 37. שוקלת (ללא בגדים) 64 על גובה 1.62. אחוז השומן במשקל המיוחד במכון הכושר הוא 38 אחוזי שומן, 25 אחוזי מסת שריר. יש לי השמנה בטנית רצינית(היקף 88), תנגודת לאינסולין(מטופלת עם כדור גלוקומין) ובקע סרעפתי וריפלוקס חמור, כך שעליי לרדת במשקל להיקף הבטן הכי נמוך שניתן כך אמר המומחה גסטרו. בעבר שקלתי 98 קילו(לפני 10 שנים) והצליתי לרדת למשקל הזה מאוד לאט ועם הרבה ספורט. הבעיה היא שיש לי פגיעה בגידי בכפות הרגליים ואסור לי לעשות ספורט. יכול להיות שזה מצב שיהיה לתמיד, ואולי עוד שנתיים אעשה ניתוח. אני אוכלת 1200 קלוריות מאוזנת ליום, וגם כן מוסיפה סיבים באבקה כדי להוריד מדד גליקמי, ופשוט מרזה ב 100 או 200 גרם בחודש רק... רציתי בבקשה לברר: במידה וארד ל 1100 קלוריות ליום, האם זה עלול לפגוע לי בחילוף החומרים בסופו של דבר? יש לי תת פעילות של בלוטת התריס שמאוזנת עם כדור כבר שנים ממש טוב. והאם פרוביוטיקה שמכילה את החיידק b 420 באמת יכולה קצת לעזור בירידה במשקל? תודה מראש

שלום מיכל, איני יכולה לחזות מה הירידה הזו תעשה למטבוליזם שלך, אבל כנראה לא תרדי ממנה הרבה במשקל. דיאטה של 1100 קק"ל בוודאי לא מכילה את כל הויטמינים והמינרלים שהגוף זקוק לו- זה מאוד מצומצם. פרוביוטיקה לא עוזרת לירידה במשקל. ממליצה לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר