מגנזיום, ויטמין די ועוד

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

10/08/2019 | 11:20 | מאת: שירן

שלום אני בת 45, לוקחת ויטמין די פעם בשבוע ו b12 פעם ביומיים בהמלצת רופא. הוספתי על דעת עצמי מגנזיום וכדורי קולגן, כדי לטפל בחיוניות הציפורניים, בנשירת שיער בנימול קל בכפות הידיים ובחיוניות העור. שאלתי היא האם לקחת את המגנזיום והקולגן פעם ביום ומתי ועם מה, והאם אין בעיה לקחת את כל אלה שציינתי (השילוב בסדר?). תודה

שלום שירן, אני אנסה לעשות סדר. נטילת תוספי קולגן מיותרת לחלוטין ואין בה שום אמת מדעית (פרט ליצרן כמובן). חבל על הכסף שלך. לגבי מגנזיום- אם אין חסר בבדיקות דם, ממש אין טעם לקחת. יש לנו מקורות מגנזיום מצויינים בירקות, דגנים, אגוזים ומים (בהנחה שלא מותפלים). הייתי מציעה לבדוק את נושא נישרת הישער והנימול מכיוונים אחרים, אולי בהקשר של ברזל, ויטמין b12 ועוד. תזונה מאוזנת עם אורח חיים בריא יכולים לשפר ללא תוספים. לשאלתך האם לקחת ומתי לקחת- אין לי מידע על בעיה בנטילת התוספים באותו זמן- אך ממליצה להתייעץ עם רוקח. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר