הפרעת אכילה כפייתית לאחר אנורקסיה נרבוזה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

15/07/2019 | 23:41 | מאת: רינת

שלום רב, יש לי ילדה בת 15.5, בגיל 12 התפרצה אצלה במפתיע אנורקסיה נרבוזה בגלל בעיות דימוי עצמי (היתה ילדה מלאה), ירדה 16 קילו בתקופה קצרה, כולל התנהגויות טיהור שונות והיא היתה חולה קשה המחלה השפיעה לה מאוד על הגדילה - לפני המחלה לא הייתה לה שום בעיה בגדילה אבל מאז שהיא חלתה היא נעצרה בגדילה כמעט לגמרי, כולל פגיעה במחזור החודשי היא עברה המון אשפוזים עד שהחלימה מהאנורקסיה, כאשר בתקופתה הכי חשובה לגדילה (בין גיל 12 לגיל 15) היא לא אכלה כמו שצריך, ומשקלה לא היה יציב בכלל (ירדה ועלתה כמו יויו במהלך שנים אלו) וכמה שניסינו להסביר לה שהיא צריכה לאכול טוב כדי לגדול, כולל ביקורים אצל אנדוקרינולוג ילדים, היא המשיכה לזלזל ועמדה על שלה, המחלה הייתה חזקה ממנה כיום, כאשר החלימה לגמרי, לפני כחצי שנה, רק אז התחילה להבין כמה המחלה פגעה בה בגדילה, ורק כאשר עלתה מעט במשקל התחילה לגבוה, והמחזור הפך לסדיר אבל מה, כאשר יצאה מהאשפוז האחרון במשקל תקין אך לא גבוה מדי (50 קילו על 1.61 גובה) עלתה במשקל המון (!!) בבית, התחילה לבלוס, והיא אובחנה עם binge eating disorder, מחלה פרדוקסלית לגמרי מאנורקסיה. כיום שוקלת 71 קילו, 1.62 גובה. תזונתה מאוד לא מאוזנת, מאוד לא בריאה. לפי הרופא המטפל, היא נמצאת בסכנת חיים, בגלל האכילה ובגלל ההשמנה המהירה, ואני ממש אובד עצות, אני ממש לא יודע איך לעזור לה מה אני יכול לעשות? איך לעזור לה?

שלום רינת, ממה שאת מתארת אנחנו במחלה פעילה ביותר. בדומה לאנורקסיה גם פה את חייבת ליווי מקצועי של מומחים בהפרעות אכילה. ממליצה בחום לפנות למחלקה להפרעות אכילה בשיבא למתבגרים ולעבור לטיפולם הצמוד. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר