עודף אבץ לאחר נטילת תוסף איך להחזיר את הגוף לאיזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/07/2019 | 18:52 | מאת: דנה

שלום רב, נטלתי במשך חודש כליום תוסף תזונה-אבץ למציצה של סולגאר. שכתוב שיש בכדור 23 מ"ג אבץ. לאחר בערך עשרה ימים הרגשתי שהשיער שלי ממש התחזק. אולם, לאחר חודש התחלתי להרגיש כאבי ראש, בחילות חזקות, ונשירת שיער. לאחר קריאה ברשת קראתי שזה יכול להיות קשור לעודף באבץ (מעולם לפני כן לא סבלתי מהתופעות הללו). ושלוקחים בנטילה זה רק לתקופה שלא עולה על חודשיים. אני רזה ותרופות משפיעות עלי חזק מהרגיל. הפסקתי מיד עם האבץ. עברו כמה ימים והתופעות של כאב ראש ובחילות ממשיכות. לשאלתי, מה ניתן לעשות כדי לנקות מהגוף את האבץ שהצטבר כתוצאה מנטילת התוסף? להפחית אותו או למזער נזקים? מתי יחלפו התופעות? בתודה מראש

שלום דנה, איני יכולה לומר בוודאות שזו הסיבה לתחושות שלך, אך כן, יכולה להיות רעילות לאבץ במיbונים גבוהים, בייחוד אם לא הוכח אצלך חסר. במקרה שלך לא לקחת כאלה מינונים גבוהים כפי שמתואר בספרות, לכן אני לא בטוחה שזה המקרה. אבץ מסיס במים כך שהרוב את תשתיני עם הזמן, ואם זו אכן הסיבה היא תעבור בסופו של דבר. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר