שמירה על משקל תקין עבור אדם שאינו סובל מעודף משקל.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

06/07/2019 | 11:17 | מאת: שיר

שלום, אני רזה מטבעי (גובהי 1.63 ומשקלי כ53 ק"ג, בת 31). אבל אני מגבילה את עצמי ולפעמים נותרת רעבה כי אני חוששת מעלייה במשקל. רופא (אך לא תזונאי) אמר לי שאם אני עוסקת בפעילות גופנית בכל יום (אני מתונה, הליכה של שעה ביום ומעט אימוני כח), מותר לי לאכול מה שארצה ללא חשש. האם זה נשמע הגיוני? תודה.

שלום שיר, זה לא ממש מדוייק כי קצב חילוף החומרים שלנו משתנה עם הגיל וכך גם הרגלי אכילה. איני יכולה לומר לך במסגרת פורום זה האם את נוהגת נכון, אבל הכי נכון לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. כמות חשובה, אבל קודם איכות המזון שאת אוכלת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר