בת 17.8 בתת משקל, רוצה לעלות במשקל במינון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/06/2019 | 11:24 | מאת: שחר

היי, כבר שנה שאני נמצאת בתת משקל( כל חיי הייתי רזה, 161,המשקל הכי גבוה שהגעתי אליו היה 53) אבל אף פעם לא הייתי בתת משקל ועוד כזה קצוני בשנה האחרונה השתנה לי משהו בחשיבה והתחלתי לפחד להשמין ולכן המעטתי בצורה קיצונית ובלתי מבוקרת במאכלים שלי( לא אוכלת יותר מ900 קלוריות ביום) האהבה שלי זה שוקולדים ומתוקים. כרגע אני במשקל 43,תת המשקל פגע בי מבחינה בריאותית( אני הרבה יותר חלשה, כאבים בעצמות ואפילו פגע לי במחזור) אני רוצה לנסות לעלות במשקל אבל מפחדת להשמין מידי.. ייעצו לי ללכת לדיאטנית שתתן לי תפריט אבל אני מפחדת מזה, מפחדת להשמין מידי ואני מפחדת שהשילוב בין דיאטת ההשמנה לבין המתוקים שאני אוהבת לאכול( גם אם זה בכמות קטנה)יגרמו לי להשמין מעבר לרצוי.. יש לי 2 שאלות 1.רציתי לדעת תוכלי לתת לי טיפים, עצות או אפילו תפריט שיהיה לי מתאים עפ"י הנתונים שכתבתי 2.רציתי לדעת האם מומלץ לשלב ספורט תוך כדי הניסיון לעלות במשקל על מנת שהגוף ישאר חטוב והשומן של האוכל לא יתבטא בצורה לא רצויה תודה רבה רבה מראש

שלום שחר, אני מרשה לעצמי להיות כנה איתך ולהמליץ לך להגיע אלינו למרפאה להפרעות אכילה בשיבא לבצוע הערכה תזונתית ופסיכולוגית. אני יכולה לומר כי מתוך הכתוב את מראה סימנים של אכילה שאינה בריאה שפוגעת באיכות החיים שלך. במסגרת פורום זה לא אוכל לתת לך "טיפים" כי מה שאת צריכה הוא טיפול אינטנסיבי הכולל שיפור מצבך התזונתי וככל הנראה גם הרגשי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר