הורדת סוכר מהתפריט- לא חולת סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/06/2019 | 20:39 | מאת: תמר

שלום דנה, האם תזונה לא נכונה להערכתך יכולה לגרום לעייפות כרונית גם כשנחים כל הזמן? אני שוקלת להוריד את הסוכר שאני צורכת. ראשית אני שותה איזה 20 כוסות נס קפה שכמובן מכיל סוכר לקטוז מחלב וגם סוכר לבן. בגדול אני שונאת לחם פעם לא הייתי נוגעת והייתי בתת משקל עד שהרגלתי את עצמי ( וגם עליתי במשקל) לאכול 2 פרוסות לחם בבוקר לפעמים כשאני רעבה נניח אחרה"צ אז אני מסוגלת שוב לאכול פיתה עם חומוס בעיקר אני אוהבת טוסטים. אני כמובן אוהבת פיצה- מזמן לא אכלתי. ואת כל האוכל האיטלקי שזה פסטות ומקרוני. והבנתי שגם תפו"א זה לא טוב... אז מה כן אפשר לאכול חוץ מאורז עם עדשים ( לא הכי אוהבת) + אפונה ואורז כמובן לצד עוף או בשר? יש לך יפ איך להיגמל מנס קפה? לגבי חטיפים: משתדלת לא להכניס ולא שוקולד אבל לפעמים ממש בא לי. תודה

שלום תמר, נשמע מהכתוב שאת מעוניינת לבצע שינוי באורח חיים. תזונה זה חשוב אך זה לא הכל. יש לבחון עוד פרמטרים- כגון פעילות גופנית, שעות שינה ועוד. ממליצה בחום לפנות לדיאטנית בקופה אליה את שייכת ויחד לבנות את התהליך של שינוי באורח החיים אותו את מנהלת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר