בהמשך לתשובה למולטיויטמין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

23/04/2019 | 18:01 | מאת: שרי

תודה רבה לתשובה לשאלתך מדוע אני בוחרת לקחת מולטיויטמין כיוון -ראשית אני רגישה לפרוקטוז ,ולקטוז אשה עסוקה ולא מספיקה לאכול מאכלים שמכילים ויטמינים ומינרלים הרצויים לגוף,,לכן חשבתי לקחת מולטיויטמין כדי להשלים את מה שחסר, ואשמח לקבל ממך המלצה של מולטיויטמין תודה רבה מאוד למענה שרי

שלום שרי, רגישות לפרוקטוז לא חושפת אותך לחסרים תזונתיים- את יכולה לקבל הכל מירקות, ויש פירות שמכילים יחס נמוך יותר של פרוקטוז- כך שאין בעיה ומחסור שם. לגבי לקטוז- לא אומר שאי אפשר לאכול מוצרי חלב- לדוגמה גבינה צהובה, קוטג' ויוגרט מכילים יחסית מעט לקטוז- וגם אפשר לקחת אנזים בנוכחות מוצרי חלב כדי להקל. החסר המשמעותי בגלל אי אכילת מוצרי חלב זה סידן- והוא לא נמצא בכמות מספקת בתוספים. לגבי אי אכילה מסודרת- אז אין שום הוכחה שנטילת מולטיוימין מחליפה אכילה מסודרת או מונעת חסרים. לכן במקרה הזה כל תוסף מולטיויטמין יהיה לא מספק בכל מקרה, וממליצה לפנות לייעוץ פרטני אצל דיאטנית שתוכל לעזור לך לארגן את היום שלך מבחינת תזונה ולהגיע לפתרונות באוכל ולא בתוסף שלא הוכח כמועיל. בברכה,דנה

02/05/2019 | 00:17 | מאת: שרי

תודה ליובל האם אתה מייצג את חברה דנסיטי? אנ י מתעניינת במולטיויטמין ולא רק בסידן בלבד

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר