7700 קלוריות - קילו שומן - מה זה אומר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/04/2019 | 20:18 | מאת: רונית

שלום, תמיד אומרים בדיאטות שצריך להיות במינוס 7700 קלוריות כדי לרדת קילו שומן טהור את מינוס הקלוריות האלו איך מחשבים? תוך שבוע צריך להיות במינוס הקלוריות האלו? ואיך יודעים אם אני באמת במינוס 7700 קלוריות? אשמח אם תבהירי לי את העניין הזה מהשורש תודה רבה!

שלום רונית, אני אנסה לשפט את החישוב: נניח שהווצאה האנרגתית שלך היומית היא בערך 2000 קק"ל כדי לשמור על משקל יציב. בהנחה שאת רוצה לרשת במשקל את צריכה להוריד בכמות הקלוריות . על כל 7000 קק"ל לערך תורידי 1 ק"ג מסת שומן. ברור שלא מדובר בבת אחת. נניחה תורידי מ 2000 קק"ל ל- 1500 קק"ל אז בתוך כ- 10-14 ימים תרדי קילו. כמובן שמדובר בחישוב גס ויש עוד פקטורים רבים שיכולים להשיע על המשוואה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר