חומצה פולית ובי 12 ............

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

14/10/2018 | 22:53 | מאת: מירן32

שלום, ע"פ בדיקות דם חומצה פולית גבולית תוצאה:4.6 הרופאה המליצה ליטול 5 מ"ג ליום.משך 3 חודשים.האם מינון זה לא גבוה מידי למשך 3 חודשים? האם עליי לעבור למינון נמוך יותר? בנוסף ויטמין בי 12 נמוך -186 המוגלובין תקין 13.7 עקב תסמינים של עייפות וחולשה קיבלתי 4 זריקות .אחת כל שבוע .בתום הזריקות ממשיכה טיפול בכדור כל יום מתחת ללשון מינון 1000 מק"ג ביום האם לאור תוצאה של 186 ללא אנמיה המינונים הנ"ל בגדר הנורמה ? בתודה, מירן

שלום מירן, המינון של חומצה פולית אינו גבוה מדי- עודפים יוצאים בשתן, בוודאי לתקופה קצרה זו. אני מניחה שמינונים קטנים יותר היו בעלי אותו אפקט.יתרה מכך, אמינות הבדיקה הזו בדם אינה גבוהה. לגבי ה- B12- המינון הוא נכון. חסרים בשניהם אינם מחייבים אנמיה. בברכה,דנה

15/10/2018 | 22:39 | מאת: מירן32

שלום דנה תודה על התשובה 1.מה המינון שניתן לקחת הנמוך יותר שיתן אותו אפקט? 2.איזה בדיקות אמינות כדי לבדוק בי 12? תודה!!! מירן

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר