תזונה עבור לחץ דם- אכילת צימוקים מינון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

21/07/2018 | 17:53 | מאת: שיר

בת 54 נכנסת לגיל המעבר סובלת מיתר לחץ דם קל 150/90.רזה ללא עודף משקל. 1. האם הכניסה לגיל המעבר יכולה לגרום לעליה לחץ הדם. 2. אני שותה פעם ביום קפה שחור . ולעיתים מוסיפה נס קפה בצהריים. האם להפסיקם? 3. אני משתדלת להוריד מלח בתזונה 4 האם אכילת צימוקים תעזור בהורדת לחץ הדם?מה הכמות ליום הרצויה? ומתי מומלץ לאכול?בוקר?ערב?

שלום שיר, כניסה לגיל מעבר יכולה בהחלט להעלות לחץ דם, אך גורמים אחרים כגון נטיה משפחתית יכולה להשפיע יותר. קפאין יכול להעלות לחד נקודתית- אין המלצה להמנע בטח לא במינון שאת צורכת. הגבלת נתרן בהחלט יכולה לעזור, אבל לא בכל המקרים של לחץ דם. אין לצוקים השפעה על לחץ דם. ממליצה לפנות לדיאטנית לבחינת התזונה שלך ומתן המלצות לתזונה מתאימה. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר