תזונה במצב טרום סוכרתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

25/06/2018 | 22:39 | מאת: מירב

שלום, לפני מספר ימים עברתי בדיקות דם, וערכים חשובים ומשמעותיים היו ברמה לא תקינה. אני בת 61, בעל עודף משקל ולפיכך לפני כל טיפול תרופתי החלטתי בעצת הרופא שלי, לנסות לרדת במשקל, לאכול תזונה בריאה ודלת קלוריות,ולראות אם ערכי הסוכר והשומנים בדם מתאזנים. אני מכירה את עקרונות התזונה הבריאה, אך בעניין בפחמימות רציתי לברר אם התזונה שלי תקינה: סך כל צריכת הפחמימות בתפריט היומי שלי הן: א. בכוסמת מבושלת - 29 גר'פחמימות(120 גר' כוסמת מבושלת). ב. בדיסת קוואקר 24 גר' פחמימות (40 גר' קוואקר לא מבושל ). ג. בלחם קל 12 גר' פחמימות (50 גר' לחם קל ). סך כל הפחמימות היומיות 65 גר' . בנוסף אני אוכלת פרי אחד ליום, וכן מוסיפה לסלט שלי מעט גזר, ומעט סלק מגורד. כמובן שכעת אני מקפידה על שומנים בריאים וחלבונים בחזה עוף, דג סלמון, ולפעמים גם גרגירי חומוס מבושלים במקום גבינה לבנה. הכל מחושב קלורית, ואני גם יורדת במשקל. האם כמות הפחמימות גדולה מדי ? תודה על הכל .

שלום מירב, פורום זה אינו מיועד ליעוץ אישי, ועל כן לא אוכל להגיב על התפריט, שכן ישנם עוד גורמים לבדיקה.הרעיון באיזון סוכרת ושומנים אינו בהכרח מתמקד בכמות הפחמימות או בוסגן, אלא בגורמים נוספים. עצם הירידה במשקל ופעילות גופנית לבדם יכולים לעשות את ההבדל. כמות הפחמימות שציינת אינה גדולה, אבל הכל יחסי למה שאכלת לפני כן וכיצד הגוף שלך מגיב למזון ולעליות הסוכר. מציעה ללכת לדיאטנית ליעוץ פרטני. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר