נפיחות וכאבים עזים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

07/06/2018 | 23:10 | מאת: נעה

שלום רב, בת 44, סובלת בשבוע האחרון מכאבי בטן עזים ברום הבטן לאחר אכילה (בעיקר ארוחה גדולה) אציין כי אני עוברת תקופה מאד מלחיצה כרגע. הרופא נתן לי נקסיום ובדיקה ל HP. האם יש מזונות מומלצים? מזונות להימנע? משהו טבעי שיכולה להיעזר בו? תודה, נעה

שלום נעה, בעיקרון אנו לא ממליצים על המנעות ממזון ללא אבחנה, אבל ניתן לנסות להמנע/להוריד בהדרגה : קפאין (תה רגיל/ירוק,קפה/קולה), עישון, אלכוהול, מזון חריף מאוד, מזון מטוגן עתיר שומן. אכילה בארוחות קטנות,ולא ארוחות גדולות. מזון זה טבעי- אין צורך בתוספים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר