לחץ דם וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית - שיבא תל-השומר

04/04/2018 | 09:44 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 49 , לא שותה, לא מעשן ועושה פעילות גופנית סדירה ואוכל בסך הכול בריא. אובחנתי כסובל מלחץ דם גבוה. כמו כן בבדיקות שנערכו מסתבר שיש לי כולסטרול (146.9) , גלוקוז 115H והמוגלובין 6.1H. ייתכן שהסיבה גנטית ו/או עקב סטרס גבוה ומתמשך מאוד עקב מקרים קשים שעברתי. הומלץ לי לקחת כדורים נגד לחץ דם ונגד כולסטרול. את הכדורים נגד כולסטרול טרם צרכתי. בכל מקרה אני מעוניו להימנע מכדורים ולהשתמש בתוספים / תרופות סבתא / מאכלים וכו'. התחלתי לשתות מיץ לימון עם שום מרוסק פעמיים ביום בנוסף לכדור אחד נגד לחץ דם. שאלותיי הן: 1. אני לפני נסיעה. האם אפשר להחליף השום בתוסף מזון כלשהו. אם כן איך לצרוך אותו עם מיץ הלימון? 2. האם יש עצות נוספות לאנשים מסוגי? 3. האם כמו שקראתי מאכלים יכולים להוריד מעט כולסטרול אך הגוף מייצר מה מגורם לכך באופן סדיר ולכן אין ברירה אלא לצרוך כדורים כימיים? תודה.

שלום, לא ציינת את משקלך כמובן והרכב גוף. יש עוד גורמים רבים לנושא, וכן אפשר לעזור בעזרת תזונה נכונה- שום ומיץ לימון אינם אחד מהם. פנה לדיאטנית ליעוץ אישי. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית - שיבא תל-השומר