טיפול בן 90 שניות ב"חרדת ציפייה", אפשרי ואפקטיבי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

14/09/2013 | 15:34 | מאת: Idanwall

היי אודי, בתוקף תפקידי כמאמן מנטאלי של ספורטאים אני עובד על תרגיל מיוחד, הקלטה בת 90 שניות, שמטרתו לגרום לכדורגלנים שלי לעלות למגרש ללא חשש ולהביא את היכולת שלהם מהאימונים למשחקים שבאמת קובעים. כל אלה מובילים ל"משחק על בטוח", הורדת ראש אחרי טעויות ויציאה מריכוז, תשומת לב יתרה לגורמים חיצוניים שלא בשליטת השחקן ("מה המאמן חשב על זה?") ובאופן כללי, יכולת נמוכה ומשחק חסר השראה. החששות שלהם נעות סביב "מה יאמרו עלי?" (מאמן, הורים, קהל, חברי קבוצה וכו'), מה יקרה אם לא אצליח בפעולה מסוימת והצבת ציפיות מוגזמות מעצמן (לא לעשות טעויות!, לכבוש לפחות צמד!). במסגרת הגרסה הראשונה הכנסתי למוצר טכניקות נשימה, שכנוע עצמי, מיקוד שליטה פנימי, דמיון מודרך והמרצה. לאחרונה קראתי קצת על ה-CBT ועל ה-REBT, כמו גם על טכניקת הכוונה הפרדוקסיאלית של ו.פרנקל, האם אוכל להיעזר לדעתך גם בשיטות אלה לשיפור המוצר? המשוב כרגע מהחבר'ה הוא חיובי מאוד, אבל אני מרגיש בהחלט ניתן להרים את התרגיל למעלה ב-2-3 רמות. שאלתי היא האם לפי ניסיונך ניתן לשפר את התרגיל הקיים דרך הכילול של טכניקה מסוימת? idaidad

שלום עידן, אני לא כל כך מכיר את מה שאתה מדבר עליו. CBT זה משהו רחב מאוד שבוודאי קשור לביצועים ולחרדות ביצוע, כך שאני מניח שזה יהיה יעיל לשלבו - אם אתה מכיר את הנושא ויודע מה אתה עושה. לגבי חוות דעת על יעילות ואפקטיביות המוצר שלך בן 90 השניות - אין לי מושג. אתה אומר שזה יעיל ואני מקבל זאת. אני לא הצלחתי עד כה לטפל בחרדה ב- 90 שניות... אודי אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית