מה היא חרדה ? ואיך מתמודדים עמה?!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/03/2020 | 21:24 | מאת: יקי

מה היא חרדה בכלל ?! איך מתפתחת לה חרדה בנפש ? למה שני ילדים מאותו בית, אחד מגיב בחרדה על כלל דבר והשני אדיש ורגוע לנעשה סביבו? נראה לי כך: ראשית חרדה נועדה בעצם טיבעה כמנגון אזעקה אוטומטי שמופעל בעת מצוקה בכדי לשמור על האדם מפגעי הסביבה השונים, כך גם הפחד עובד רק שהוא יותר ממוקד.. איפה מתחילה הבעיה?! כשהחרדה מתפשטת לה ועוטפת את נפש מאבדת את הגיון ואת יכולת השיפוט זה עלול להיות סימן שאדם לא שופט את המציאות בעניים אובייקטיביות אלא יצר לעצמו משקפים חדשות שבהם הוא רואה - סכנה יום יומית וקיומית לפניו .. באו נזכור שבכולנו יש בסיס חרדתי כל שהוא הגורם לנו לשמור על היקר לנו.. אבל ברגע שהחרדה הופכת להיות אובססיבית ודבר קטן כגדול הוא רואה בעניו כעלול להפריעה לקיום שלו (כל אחד והקיום שלו)זהו חרדה קיומית.. החרדה מתחלקת בגדול לשלושה רבדים א. חרדה כוללנית ב. חרדה חברתית ג. וחרדה כתוצאה מPTSD -פוסט טראומה במצב הזה מצופה מאיתנו לתת ברקס ולחושב מהיכן זה בא לנו? מדוע אנו במקום הזה..? מה המניע והמזין של החרדה? אם יש לכם דעה בנושא אשמח לשמוע.. המשך יבאו חלק א'.. בהמשך ננסה לנתח מהיכן מגיעה החרדה ? ומה דרכי התמודדות איתה וכו'... תודה לכם שקראתם עד הלום היו חזקים בריאים ושלווים !!! נכתב על דעת עצמי ולא כעצה מקצועית כמובן... בתקוה שלא בלבלתי לכם מידי.. זה בעיקר עשה לי סדר בנפש..

הי יקי, ארגון יפה של הדברים. אודי

24/03/2020 | 05:07 | מאת: סוריקטה

הי יקי, יש כל מיני סוגים של חרדות. החרדות שמכירה את התמודדות איתן הן ברובן המכריע המורכבות מסוג הניתוקים ופחות פאניקה או היסטריה. רעידות או דפיקות לב וכד'. גם עייפות כבדה יכולה להיות תוצאה של חרדה, למשל. אציין שאני יכולה להיראות רגועה, אבל בהחלט לא אדישה. רק רציתי לשים אצבע על ההבדל. נדמה לי שאני שקטה מאד לפעמים, אבל לא אדישה. בדרך כלל מאד מקשיבה. אולי זה מוזר. סוריקטה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית