טיפול נכון- תלות וחרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/08/2018 | 16:59 | מאת: KOBI98

אני בן 36 מטופל אצל פסיכיאטר שנים בתרופות לטיפול בהפרעת חרדה מתמשכת. בנוסף מזה שנים רבות שותה כל יום משקה קולה 1/2 ליטר בצהריים+ 1/2 ליטר בלילה. עם השילוב אני מאוזן ללא חרדה וללא חרדה. כל פעם שהיה ניסיון להפסיק את המשקה לאחר ימים בודדים החלה תחושת חרדה חזקה מאוד ונאלצתי לאחר שבועות ספורים של סבל לחזור לשתות קולה. כאשר חזרתי לשתות, לאחר כמה ימים "חזרתי לעצמי" להיות מאוזן ולהרגיש טוב. כעת, לאור השמנה רבה ורצון להפסיק עם ההתמכרות הזו למשקה, לפני חודשיים וחצי הפסקתי לחלוטין שוב את שתיית הקולה והתסמינים המוכרים של התגברות חזקה של חרדה הגיעו, החלטתי להתעקש הפעם ואני כאמור 11 שבועות ללא מגע עם המשקה וכל יום כמעט יש לי גלי חרדות חזקים מאוד אותם אני מייחס לתלות מסוימת הגוף פיתח למשקה. פניתי לרופא מטפל/פסיכיאטר שלי שאומר שאם אני מרגיש התגברות כה חזקה בחרדה ללא הקולה משך זמן כה ממושך הוא ממליץ לי (באופן מפתיע) לחזור לשתות קולה ולנסות לרזות בדברים אחרות כמו צמצום כמות אוכל או עיסוק יום-יומי בספורט. אני דווקא נוטה שלא לקחת בעצתו כי אני רוצה להגמל אחת ולתמיד מהמשקה בפרט שאני סובל כבר חודשיים וחצי אז לפחות שייצא מזה משהו חיובי, כמו כן אני רוצה להניח כי הסבל יחלוף בעוד חודש-חודשיים כאשר הגוף יתרגל /יתאזן ללא הקולה כך חושבת גם רופאת המשפחה שלי, לא להכנע ולא לחזור לקולה. אציין כי ארוחות גדולות (כמו מגש פיצה) מרגיעות את החרדה שעולה בתקופה זו שאינני צורך קולה כלל. ארצה לשמוע את חוות דעתך מה אפשר לעשות מעבר לטיפול פסיכולוגי? הפסיכולוגית ממליצה על טיפול דינאמי+CBT (כלומר שילוב של שניהם יחד) למשך כמה חודשים).

08/08/2018 | 12:20 | מאת: חטוליתוש

ידוע שהקולה ממכרת....וכמו כל דבר שמתמכרים אליו לוקח זמן גמילה....ואיתה כל תופעות הגמילה...מה שקרה לך....הייתי ממליצה להקשיב למטפלת ולעשות שילוב של השניים כך שתהיה לך תמיכה רחבה יותר מכל הבחינות...בהצלחה...חטולית

שלום קובי, גם פיצה ממכרת ולא פחות משמינה מקולה. הדרך להתמודד עם חרדה יכולה להיות טיפול CBT או טיפול היפנוטי משולב עם CBT. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית