התמדה וצרות אחרות איזה סוג של טיפול יכול להתאים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/10/2017 | 21:16 | מאת: אנונימית25

שלום, אני בתקופת מעבר, סיימתי את הלימודים באוניברסיטה ואני מחפשת עבודה, משמעות הדבר שיש לי הרבה זמן פנוי. הזמן הזה נותן לי זמן לחשוב יותר לעומק על עצמי, לנתח לעומק את האופן שבו אני מתנהגת ומעלה הרבה דברים שהייתי רוצה לתקן. אלא דברים שמופיעים מגיל קטן, לא משהו חדש רק שעכשיו יש לי את הזמן לטפל בהם. ואני מאמינה שזה מאוד חיוני שאתקן לפחות חלק מהדברים. אז עשיתי רשימה של כמה דברים שמפריעים לי: ביטחון עצמי נמוך , ריחוף (חולמת בהקיץ הרבה, לא מרוכזת ) ואחד הקשיים המרכזיים הוא החוסר יכולת שלי להתמיד עם הדברים שאני עושה. כמו שאנשים מדברים על דיאטה רק שאצלי זה פוגע בבריאות. ולכאן מתקשר חלק חשוב, יש לי שיתוק מוחין קל. המשמעות של השיתוק היא שהשרירים שלי חלשים. והגוף משתנה ומתנוון אם אני לא מתחזקת אותו, זה דברים קטנים: לשבת ישר, לכופף את הברך, לנשום מהאף ולא מהפה. שאני צריכה להתמיד בהם כל הזמן. דבר מרכזי שמפריע לי הוא בעיה של דחיפת לשון שעד שאני לא אלמד לשנות את מנח הלשון בפה ולנשום דרך האף באופן קבוע הלשון תמשיך לדחוף את השיניים והלסת התחתונה תמשיך להתקדם. יש לי קושי לסתכל במראה ולראות את הפנים שלי משתנות מיום ליום. ומנגד קשה לי להיות מרוכזת 24/7 באיפה הלשון שלי מונחת. שונאת את עצמי בעיקר ומפחדת מאיך שאראה בעתיד. השאלה שלי היא מה תהיה מסגרת מתאימה לעזרה בדברים שציינתי. ניסיתי בעבר טיפול קליני והפריע לי, מצאתי את עצמי מדברת ומדברת ולא מקבלת תגובה, הכוונה, עצה. אני מבינה שיתכן שניתקלתי במטפלת פחות מוצלחת. קראתי על CBT ואני תוהה אם זה יעזור בדברים שמושרשים בי מגיל קטן, והתמדה דורשת זמן. מפחדת שטיפול קצר מידי יגרום לי לחזור חזרה במהירות. בנוסף קראתי שיש פסיכולוגיים קליניים רפואיים, שאולי טיפלו במקרה דומה? מה אתה מציע לי לעשות? אני הלכתי לאיבוד בין כל סוגי הטיפולים והקוצ'ינג, טיפול במגע, טיפול בשיטת סיטה, NLP? תודה רבה!

שלום לך, לפני סוג הטיפול, כדאי לחשוב על מטרות לפי סדר החשיבות בעבורך. ללכת 'על הכל' משמעותו טיפול ארוך טווח, דינמי, כמו זה שניסית. טיפול ממוקד תלוי בהגדרת מטרות ברורה. המשעות היא - תיעדוף. אני מציע שללא קשר לשיטת הטיפול - חשוב לבחור מטפל/ת רציני וטוב, כזה שתוכלי לסמוך עליו/יה. מטפל טוב וגמיש ידע להתאים את השיטה למטרות ואלייך. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית