התקצרות צוואר הרחם וספורט

דיון מתוך פורום  פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה

09/01/2019 | 11:16 | מאת: ריטה

שלום.אני בשבוע 29 להריוני עם תאומים לאחר הזרעות. צוואר הרחם שלי התקצר ל 12 מ"מ. האם אני יכולה להמשיך ולעשות איזשהיא פעילות ספורטיבית אף אם קלילה ביותר כגון הליכה שחיה או אופניים בחדר כושר? ומה בנוגע לתרגילים על כדור פילאטיס? איך כל זה משפיע על התקצרות צוואר הרחם? אציין כי עד כה ההריון התנהל ללא שום בעיות תודה

כאשר מדובר בקיצור צוואר הרחם קיים סיכון ללידה מוקדמת אך עדיין, הרוב המוחלט של הנשים, גם כאשר צוואר הרחם מקוצר, תלדנה בזמן. אני ממליצה להמשיך ולעסוק בפעילות גופנית מתונה. הליכה ושחייה בהחלט אפשרי גם אימון כוח כנגד התנגדות קלה / בינונית. אמליץ להתאמן עם מאמנ/ת כושר מוסמך להריון ולידה. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום פעילות גופנית בהריון ולאחר לידה