פוליפ סיסלי ?גיסט? רקמת לבלב?

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

11/11/2018 | 09:39 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 60. במעקב מספר שנים בגסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. מידי שנה ביצעתי בדיקת אנדוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהפוליפ - תקין. בתחילה היה 5-6 מ"מ ובשנה ובשנת 2017 בבדיקה נאמר שגדל ל- 1.5 ס"מ. עקב כאב ברום הבטן לחץ שם כאילו העצמות כואבות לי באזור, נשלחתי בחודש מאי 2017 לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS לממצא. החשד של רופא הגסטרו היה גיסט או SOL? בתשובה שהתקבלה מבי"ח בלינסון באותה העת, נרשם כי הממצא יכול להתאים לרקמת לבלב, נראה שפיר. לציין כי הכאבים ישנם עדיין, ומגיעים לסרוגין, ללא כל התראה או קשר לאוכל או משהו אחר. קראתי בחדשות וואלה כתבה לגבי גיסט מהשבוע של ד"ר פורים, ועלה לי חשש גדול, מכיוון שנרשם שם כי קשה לגלות גיסט, ויכול לקחת הרבה זמן עד שזה מתגלה אפילו עד שזה מגיע ל-20 ס"מ. וזה הכניס לי חשש. שאלתי היא האם בדיקת ה-EUS שביצעתי בבי"ח בלינסון בחודש מאי 2017 לגבי הפוליפ הסיסלי בגודל 1.5 ס"מ היה יכול לזהות אם חס וחלילה זה היה גיסט? או SOL? האם בדיקה זו היתה מספיקה? האם הממצא כפי שנכתב יכול להתאים לרקמת לבלב יכול לגרום לכאב אותו אני מתארת? כעט, רופא הגסטרו רוצה לבצע לי בדיקה אנדוסקופית חוזרת כמידי שנה, (בינתיים עוד לא ביצעתי אותה כבר כמעט שנה וחצי), האם זה אומר שעדיין יש לי חשד לגיסט? אם זה רק רקמת לבלב האם צריך להמשיך לעקוב מה גם שזה גדל כל פעם קצת במרוצת השנים? אודה לתשובתיך וסבלנותך האדיבה בברכה

12/11/2018 | 16:34 | מאת: ד"ר אלונה זר

שירה שלום למרות שהביופסיה היתה להבנתי ללא ממאירות, במקרים בהם יש פוליפ בקיבה שהולך וגדל רצוי להמשיך במעקב סדיר ולבצע גסטרוסקופיות או EUS למעקב לפי המלצות רופא הגסטרו המטפל.

12/11/2018 | 17:50 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך, אך לא ענית לשאלתי העיקרית האם בבדיקת EUS היו יכולים לדעת באם הפוליפ שנמצא באנטרום יכול ליות שזה גיסט? בתשובה של EUS שביצעתי ב-מאי 2017 נרשם שזה רקמת לבלב. מכיוון שלא עשו לי ביופסיה בבדיקת EUS כי לא ראו צורך אני מבינה, אלא תמיד עשו לי ביופסיה מהפוליפ הסיסלי באנטרום בבדיקת אנדוסקופיה בגסטרו בקופח" וזה היה תקין. אך אני מבינה שבמידה וזה חס וחלילה גיסט לא ניתן לקחת ביופסיה בקופ"ח ולכן נשלחתי לפני שנה לבצע EUS בי"ח בלינסון. אז שוב שאלתי היא האם מכיוון שהפוליפ הינו בגודל 1.5 ס"מ יכלו לזהות אם זה חס וחלילה גיסט? או שרק אם הוא גדול יותר אז מזהים ולכן המעקב? האם זה שהפוליפ גדל במרוצת הזמן מ-5 -6 מ"מ ובשנת 2017 היה 1.5 ס"מ זה מחשיד לממאירות.? ושאלה נוספת, יש לי כבר עוד מעט שנה וחצי ואולי קצת יותר כאב ברום הבטן מרגיש לי כאילו כמו לחץ על העצמות שמידי פעם מתעורר לי לא כל יום אך קיים, האם זה יכול להיות עקב הפוליפ הסיסלי באנטרום? האם שארית לבלב? אודה שוב מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה. בברכה

13/11/2018 | 09:27 | מאת: ד"ר אלונה זר

EUS היא בדיקת הדמיה. בלי ביופסיה לא ניתן לדעת בוודאות של 100% מה הממצא אך לעיתים בדיקת הדמיה נותנת תשובה בסבירות גבוהה וחוסכת סכנות של ביופסיה. אני מבינה שהרופא המטפל המליץ לחזור על הבדיקה? ממליצה לעקוב אחר המלצותיו

20/11/2018 | 13:47 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. אך רציתי בבקשה לשאול כי אני מאד מוטרדת ואפרט: כבר ב-2017 התלוננתי לא אחת על כאב ברום הבטן באמצע, כאב לוחץ מקומי, גם בנגיעה אני מרגישה אותו, את בדיקת ה-EUS שביצעתי במאי 2017 בבי"ח בלינסון ביצעתי אומנם בעקבות הפוליפ הסיסלי בגודל 1.5 ס"מ כאמור, אך גם באותה העת התלוננתי על אותם כאבים ברום הבטן. כפי שציינתי במיילים הקודמים -EUS המפענח רשם שזו רקמת לבלב/שארית לבלב ואין צורך במעקב נוסף. כעט, חזרתי השבוע לרופא הגסטרו והתלוננתי על אותם כאבים ברום הבטן והוא שלח אותי הפעם לבצע C.T. מכוון ללבלב בחתכים דקים. אני מאד מודאגת, ומוטרדת מפאת הזמן הרב שעבר מאז התלונות הראשונות שלי לגבי כאב ברום הבטן, מה גם שהתורים לC.T. מכוון ללבלב מאד ארוכים וההמתנה לבדיקה מורטת עצבים. ושוב לשאלתי האם בדיקת ה-EUS יכלה לזהות ממצא בלבלב? או שלא יכולה לראות? אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. תודה מראש

מנהל פורום גיסט – GIST