כאב ורגישות באזור השכמה, בית שחי ובקרקפת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

16/08/2018 | 00:13 | מאת: דוד

שלום בן 44, בריא בדר"כ, לא נוטל תרופות. מלפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב חד וחזק באזור השכמה השמאלית. כ"כ כאב ותחושה כמו של כוויה ורגישות גבוהה באזור בית שחי משמאל, וכן כאב ורגישות גבוהה בקרקפת העליונה בצד ימין (באזור של כ-10 ס"מ) אין סיפור של חבלה, אין אודם או סימן חיצוני. הייתי בתחילת שבוע אצל רופא עור, שלא מצא ממצא עורי והתרשם שמדובר בבעיה עצבית. אתמול הלכתי לרופא משפחה, שהפנה אותי לבצע בדיקות דם (תפקודי כבד, כליות, מגנזיום, B12, סוכר, ספירת דם, בדיקת שתן), והן יצאו תקינות, ונתן לי הפניה לנוירולוג. יש קצת שיפור מבחינת הכאב החד בשכמה, אך אין כל שיפור מבחינת הכאב והרגישות בקרקפת, והכאב והרגישות בעור באזור בית השחי, השכמה השמאלית, ואף קצת בחזה משמאל). מה יכולה להיות הבעיה? עמוד שדרה? בעיה מוחית? ומה הקשר בין הכאב בקרקפת לבין הכאב והרגישות בשכמה ובית השחי? ומה רמת הדחיפות? (התורים לא זמינים בטווח הזמן הקרוב)? תודה רבה

שלום קיים קושי בהתרשמות מהבעיה על עוד לא נבדקת ע"י נוירולוג בברכה

22/08/2018 | 13:12 | מאת: דוד

שלום לאחר שבוע מאז תחילת הכאבים, הופיעו לי פצעים באזור שכמה שמאל. אך גם רופא המשפחה, וגם רופא העור אמרו שזה לא טיפוסי להרפס זוסטר, אך בכל זאת קיבלתי כדורים לזה. הייתי אצל נוירולוגית, שגם לדעתה זה לא מתאים להרפס זוסטר. היא עשתה לי בדיקה נוירולוגית בידיים (כנראה לראות אם יש חולשה כלשהי), ולא זוהתה חולשה. היא המליצה על כדורים ליריקה, ובמידה והכאבים יימשכו, לבצע סיטי חזה לשלול לחץ על הפלקסוס. באבחנות היא כתבה: MEURALGIA OR NEURITIS, It brachial plexus 1. האם לחץ על הפלקסוס יכול לגרום לכאבים/תחושת צריבה/רגישות במגע באזור בית השחי וכן בשכמה שמאל, כולל בחזה שמאל? (כי הבנתי שזה קשור יותר להפרעות ביד) 2. האם סיטי זו בדיקת הבחירה למקרה כזה? (מה גם שעברתי בשנתיים האחרונות פעמיים סיטי חזה מסיבות אחרות) 3. איך יודעים שהלחץ העצבי הוא מהפלקסוס ולא למשל מבעיה בחוליות עמוד שדרה צווארי? (אין לי כאבי צוואר מיוחדים) תודה

שלום יכול להיות שמקור הכאבים הינו מהפלקסוס בדיקה עדיפה, הינה בדיקת MRI של האזור או בדיקת US מאשר בדיקת CT לשלול מעורבות גורמים אחרים מומלץ לבצע בדיקת EMG בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם