holon

דיון מתוך פורום  פרפור פרוזדורים

14/01/2014 | 12:08 | מאת: רנה

בעקבות פרפורים ניתן לי קומודין(עדיין לא מאוזן). אך מזה זמן רב מדי פעם יש לי נפיחות ברגליים. ואז אני מרתיחה םטרוזיליה ושותה, וזה מפיג לי הנפיחות, אך שאלתי היא האם מותר לי לשתות מי פטרוזיליה, או לא ??

רנה שלום. לנפיחות ברגליים יש דאי הרבה סיבות. כדאי להתייעץ אם רופא משפחה. ידוע כפטרוזיליה עוזרת להורדת בצקות עקב אפקט משתן שלה. ביחד עם זאת פטרוזיליה משפיעה על איזון תפקודי קרישה (מורידה את היעילות של קומדין). צריך להיזהר ולא להגזים. כמו כן אפשרי במקום קומדין לקחת תרופות אחרות לדילול דם כמו Dabigatran או Rivaroxaban או Apixaban. אלו תרופות שלא צריך לבדוק תפקודי קרישה (INR). בהצלחה דר' ויקטור רובצ'בסקי

מנהל פורום פרפור פרוזדורים