הישנות של סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

22/12/2014 | 13:35 | מאת: בת מודאגת

שלום, אבי חלה בסרטן ראש הלבלב לפני שנתיים וחצי בשלב 1 ועבר בהצלחה ניתוח וויפל ואחר כך טיפול בגמזר. לפני הניתח הסמן CA-19 היה 90 ואחרי סיום הטיפולים - 12 ברצף כל שבוע, ירד לנורמה. מאז היה בריא שנתיים. לפני חצי שנה הסמן התחיל לעלות וסביב ה 80 הופנינו על ידי האונקולוג לבצע PET CT. עליי לציין שאבי מרגיש מצויין. בבדיקה נמצא גדול חוזר במיטת הניתוח. הומלץ טיפול חוזר בגמזר. נאמר לנו שלא מנתחים יותר את הלבלב. בתחילת הטיפול הסמן היה על 900. היום אחרי 8 טיפולים הסמן ירד ל100. הרופא המטפל אומר שהגמזר יעילה ושימשיך את הטיפול עד שהסמן יירד ובמקביל יש לבצע בדיקת CT PET חוזרת. הרופא מתלבט לגבי הקרנות. מה דעתך? כמה נסיון יש היום בהקרנות לאזור הזה של הלבלב? תודה

שלום רב, אני מסכימה עם הרופא המטפל שהירידה בסמן היא אות ליעילות הטיפול הכימי ושיחד עם זאת יש לערוך CT לוודא. הטיפול הקרינתי בסרטן לבלב מקובל כשאין גרורות מרוחקות בזמן האבחנה הראשונית ושלא ניתן לניתוח. הסיטואציה שאת מתארת קצת שונה מההתוויה הרגילה ומכאן התלבטותו של הרופא המטפל. עם זאת במידה ולא יופיעו גרורות מרוחקות בCT גם אני הייתי שוקלת בחיוב טיפול קרינתי שיכול לאפשר פרק זמן ללא טיפול כימי או אחר. יש בהחלט נסיון בטיפול קרינתי בסרטן לבלב - לפעמים בתוספת טיפול כימי ולעיתים כטיפול בודד. מקווה שהבהרתי קצת את התמונה המורכבת.

29/08/2015 | 19:08 | מאת: בת זוג

בעלי אובחן כסובל מתהליך ציסטי בלבלב בעקבות CT בטן שנעשה לברור של קרישיות יתר בעקבות תסחיף ריאתי מאסיבי. הוא בן 49 עד לפני חודש בריא לחלוטין, עוסק בפעילות גופנית. הופנה לביצוע MRI בשאלה של תהליך ממאיר או שפיר בכל זאת. מה הסיכוי שתהליך שפיר יגרום לקרישיות יתר?

מנהל פורום סרטן הלבלב