בדיקת גסטרוסקופיה-אנדוסקופיה-מעקב

דיון מתוך פורום  סרטן הלבלב

07/12/2018 | 10:11 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענייני בפורום, ראי בבקשה על פי כתובת המייל שלי. גם על פי שמי שירה. לציין שוב, בת 61, לא שותה אלכוהול, לא לוקחת כדורים, לא מעשנת, רזה, אין לי הליקובקטור כי אחרת הייתי מקבלת טיפול לכך, אין לי צרבות.. אציין שוב כבר למעלה משנה יש כאב ברום הבטן באמצע. כאב המום. אני במעקב אחר פוליפ סיסלי באנטרום משנת 2009. אתמול ביצעתי שוב לאחר שנה וחצי מהפעם הקודמת בדיקה אנדוסקופית וכך נרשם: ממצאי הבדיקה: ושט תקין. קיבה: רירית היפרמית באנטרום. באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תריסריון: בצל וחלק הורד - תקינים. אבחנות הבדיקה" GASTRITIS SOL OF ANTRUM. בפעמים הקודמות לא היה רשום לי שיש לי ארוזיה. הפעם מצויין ..... וארוזיה. רציתי לשאול בבקשה כי אני מאד חוששת, אני יודעת שאני צריכה להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה, אך מה זה אומר שיש לי ארוזיה? משנת 2009 ועד הבדיקה עתה, לא היה רשום לי ארוזיה. אציין כי במאי 2017 ביצעתי עקב הממצא הנ,ל כפי שציינתי במייל הקודם שלי אליך, בדיקת EUS בבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט או SOL וצויין שם: הממצא שפיר יכול להתאים לשארית לבלב. הבנתי שאותו פוליפ בעצם זה שארית לבלב? האם זה שבאותה שארית לבלב יש ארוזיה, מרמז על גידול? לגבי גודל הממצא הוא נשאר כמו שהיה לפני שנה וחצי בקוטר כ15 מ"מ מלמד משהו? מכיוון שיש לי כאב המום מזה למעלה משנה ברום הבטן נשלחתי לבצע גם סיטי פרוטוקול לבלב, ממתינה עדיין לתור. האם זה שזה ארוזיה בממצא הנ"ל, שכפי שנכתב בזמנו בבי"ח בלינסון שארית לבלב, יכול לרמז שאולי הבעיה היא בעצם בלבלב? ורואים את זה באנטרום? אנא תשובותיך ואם אפשר לנסות להסביר לי תודה מראש על סבלנותך האדיבה.

ארוחה הכוונה לשחיקה של הרירית, מצב שיכול להיות כיב, פצע הרירית.ואכן את צודקת הביופסיה היא מאשרת במה מדובר. לכן כל השאר אילו תיאורים מנקודת מבט של הגסטרואנטרולוג. הביופסיה לאחר הסתכלות דקדקנית במיקרוסקופ.

מנהל פורום סרטן הלבלב