בעיה כרונית. בבקשה אשמח לכל עזרה.

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

12/08/2019 | 02:18 | מאת: קארינה ממן

אני בחורה בת 27 אמא לשניים סובלת כבר מעל ארבע שנים מדלקות שקדים חוזרות שאינן חיידקיות ככל הנראה ונצפה ממשטחי הגרון הרבים. יש לי אסימטריה בשקדים. ומרוב שיש בו חריצים ודלקות הוא משנה צורה ומתנפח כל שבוע (הייתי כל כך הרבה פעמים אצל אאג, רופא, ראומטולוג ואפילו במרפאת פה ולסת, ביצעתי בדיקות דם, בדיקןת קיבה ומה לא) בכל פעם אני רואה חתיכות לבנות בגרון שאיני מצליחה להוציאן מרוב שהשקדים כואבים. קראתי על התופעה ויתכן שאבני השקדים מחוללים זיהומים חוזרים ונשנים. יש לי תיעוד שעשיתי רק מהחודשיים האחרונים וכמות ההתלקחויות גדולה. ובכל התפרצות כזו אני חוטפת מיגרנות קשות מאוד מה שפוגע בתפקוד ובחיוניות ובאיכות החיים שלי. לרוב בזמן התלקחות אנמ חייבת משככי כאבים. בדרך כלל מופיעות אפטות לאחר התפרצות על השקדים ובחלל הפה, יש חולשה כללית בגוף, נפילה של לחץ הדם בזמן שינוי תנוחה, תחושה עזה בחלל הפה של דלקת שממש מזכירה כאבי סטרפטקוק רק ללא החום, כאבים בצוואר ובבלוטות,יובש צריבה בעיניים. בין השאר סובלת מנשירת שיער חמורה כבר מעל שנה שמוחרפת בתקופה זו, לצד החרפת תדירות ההתלקחויות. ניסיתי לטפל גם דרך רפואה אלטרנטיבית, ביצעתי בדיקה גנטית לבכצ'ט לפני כשבועיים אך היא עדיין בעבודה. אני כל כך מיואשת, כואבת ומאוכזבת שהרופאים הפכו אותי לחידה ולא מוצאים קצה חוט. ניסיתי סטרואידים שרק החריפו את הבעיה, שינוי תזונתי...בחיי אני חייבת איזה אור בקצה המנהרה. הלוואי שיהיה פה איזה מענה. הנה מה שתיעדתי- 11.6 ראש וגרון ואפטות משך ההתלקחות שבוע 23.6 שוב התלקחות כאבי ראש חזקים, כאב גרון ושקדים נפוחים בעיקר השמאלי עם תפליטים על השקדים ואפטה בלחי ימין 23.6 1.7 כאבי ראש ותחושת אי נוחות בשקדים לבן על הלשון כמו התחלה של התלקחות ובחילות חזקות. יום למחרת הופיע מעט לבן על השקד השמאלי ההחמרה לא נוראית כמו תמיד אבל עדיין הרגשה כללית לא נעימה של כאבי ראש וגרון עמומים 4.7 עדיין שקד שמאל נפוח עם מספר תפליטים או נגעים לבנים ומיגרנות מאוד כואבות במיוחד ברקה הימנית ומעל העיניים בכל תזוזה תחושה בלשון ובגרון של דלקת קשה מיגרנות איומות התלקחות שבינתיים נמשכת כבר ארבעה ימים 13.7 מאז ההתלקחות האחרונה שתי אפטות עדיין לא חלפו שוב מרגישה מיגרנות וכאבי צוואר בגלל שקד שמאלי נפוח. פלשים של אור לבן בשינוי מישיבה לעמידה. 14.7 קמתי בבוקר מיגרנות איומות שקד שמאל נפוח ומלא בנקודות לבנות (אולי אבנים) 26-27.7 שוב כאבים. לקחתי פרופוליס כל שעתיים. נרגע תוך 24 שעות . 10.8 התלקחות נוראית כאבי ראש איומים שקדים כואבים נפוחים לקחתי פעמיים משככי כאבים.וקצת פרופוליס בינתיים יומיים ועוד בשיא. לא מתפקדת עיניים שורפות שקדים מחורצים נראים נימי דם ורגישות נוראית בשקדים בעיקר שקד שמאל ששינה את הצורה שלו מרוב דלקות.

כאבי ראש בעצמה גבוהה עם פלשים בעיניים אינה תופעה אופיינית בדלקות שקדים, והייתי ממליץ בשלב ראשון לפנות לנוירולוג. יש להגיע לבדיקת השקדים בשלב מאוחר יותר. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון