תפליטים לבנים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תסמונת פי פאפא: יש טיפול אפקטיבי

PFAPA היא תסמונת דלקתית עצמית המלווה בהתקפים חוזרים של חום גבוה. הבשורה לילדים ולהוריהם - ניתן לדכא את התקפי המחלה בעזרת טיפול בסטרואידים. מדריך תסמונת PFAPA (Periodic fever, Aphthous stomatitis Pharyngitis Adenopathy syndrome) הינה תסמונת דלקתית עצמית (אוטואינפלמטורית), המתבטאת בהתלקחויות מחזוריות של חום גבוה, העולה באופן חד ומלווה בכאבי ראש, כאבי שרירים וכאבי בטן. מנתוני מחקרים בארה"ב ובישראל, עולה כי התקפי החום מופיעים בדרך כלל מדי 3-4 שבועות ונמשכים 3-7 ימים. נוסף לחום, מופיעים גם כיבים בפה (אפטות), נגעים לבנים מוגלתיים על השקדים (תפליטים) ונפיחות בלוטות הלימפה הצוואריות.מדובר בתסמונת שזוהתה ברפואת הילדים רק לפני כשלושים שנה; לכן, עדיין אין מודעות גבוהה לתסמינים - וכתוצאה מכך האבחון בחלק מהמקרים מאוחר. שכיחות המחלה לא נבדקה, אך ניתן להעריך ששכיחותה גבוהה יחסית בקרב ילדים. יצוין כי ללא אבחון וללא טיפול מתאים, מצוקת...
ללמוד עוד על תפליטים לבנים
תסמונת פי פאפא: יש טיפול אפקטיבי-תמונה

PFAPA היא תסמונת דלקתית עצמית המלווה בהתקפים חוזרים של חום...

מאת: פרופ' שי...
26/04/2018
דלקת גרון חיידקית: אבחון וטיפול-תמונה

דלקת גרון חיידקית מאופיינת בשקדים מוגדלים ועליהם תפליטים...

מאת: ד"ר גליה...
08/11/2010
דלקות שקדים: אבחון וטיפול-תמונה

במה שונה דלקת שקדים חיידקית מדלקת שקדים נגיפית? ד"ר אברהם...

מאת: ד"ר אברהם...
03/12/2006
מרפא לפה-תמונה

כיב או פצע בחלל הפה שאינם מתרפאים עלולים להעיד על סרטן חלל...

מאת: אתי דור
14/09/2011
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתפליטים לבנים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תפליטים לבנים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, ביום ראשון התחילו לי כאבי גרון וחום נמוך בערב למחרת קמתי עם גרון נפוח,תפליתים וחום גבוה. תוצאות משטח גרון פלורה רגילה. בדיקת דם CMV בעבר הרחוק. אני לא לוקח אנטיביוטיקה. כמה זמן אני נחשב כמדבק ע"י נוזלים?

לוי - באם CMV או EBV - כשבוע 10 ימים באם חידקי - STREPTO - בערך 4-6 ימים מה דעתך להבדק וקבל טיפול?

היי לא הבנתי את התשובה שלך.. המשטח גרון תקין אין לי חיידק ובדיקת הדם תקינה cmv igg חיובי cmv igm שלילי. ביצאתי בדיקות ונפגשתי עם מומחה. שכחתי לשאול לגבי הדבקה

לפני כחצי שנה טופלתי ע"י טיפול ביולוגי בשם אומירה עקב אנקילוזיס ספונדליטיס בזמן 3 חודשי ההזרקות מערכת החיסון הלכה ונחלשה והחלה מחלת עיניים פאנאוויטיס+וסקוליטס אשר הלכה והחמירה עד שהופנתי ע"י רופאת עיניים לmri מוח אשר אישר מחלה עיצבית פעילה/נגעים לבנים נרחבים ופעילים. כעבור יום מרגע הגילוי נרדמה רגל שמאל וכמובן הופנתי מייד למיון נוירולוגי. הטיפול בסולימדרול ניתן במשך שבועיים דרך הוריד והמשך פומי בבית. כעבור יומיים של טיפול התעוררה הרגל. קיום מלבד עיקצוצים בגפים בזמן מנוחה..לא סובלת מפגיעה או נכות מלבד העיניים שעדיין חולות וזקוקות לטיפול אימונוסופרסיבי כגון מטותרקסט מטופלת ע"י טקפידרה 240מ"פעמיים ביום. הראמטולוג סבור שזו תופעה נדירה אך מוכרת בסיפרות ואם המחלה נוצרה עקב היומירה ...דינה לחלוף כשם שהגיע. כמובן לא חיים בחלום שזה יחלוף ומטפלים ועוקבים כms בכובד ראש. האם הרופא שמע על תופעה כזו או שללא קשר קבלתי MS לכבוד גיל 45?? והאם ניתן לשלב בין טקפידרה ומטותרקסט?

שלום יתכן בהחלט שתלונות הנוירולוגיות והנגעים במוח קשורים לטיפול בהומירה או כל TNF ALPHA אחר ולכן לא הייתי ממהר להסיק שמדובר בטרשת נפוצה. הטיפול המשולב אינו מומלץ עקב דיכוי יתר של מערכת החיסון בברכה