SSHL משמאל מלווה בטנטון

דיון מתוך פורום  מחלות אף אוזן גרון

10/04/2018 | 18:51 | מאת: רועי

שלום רב. בן 36, בריא בד"כ, שוקל כ-70 ק"ג. לפני יומיים הופיעה ירידה קלה בשמיעה משמאל מלווה בטנטון ששמתי אליהם לב לאחר התעוררות משינה. לציין כי יום קודם לירידה בשמיעה נטלתי איבופרופן חד פעמית בשל כאבי גב. לא סבלתי קודם לכן אי פעם מארועים דומים, ללא הפרעה בשיווי משקל או סחרחורת. באודיומטריה - סף של 10 מימין, 25 משמאל ללא מרווח אוויר - עצם, דיסקרימינציה 100 משני הצדדים, טימפנומטריה A משני הצדדים. בבדיקת BERA - דגם תגובה ברור ועקבי באוזן ימין חוץ מגל ראשון, וקשה לזיהוי באוזן אמאל, זמן הפועת הגלים וזמן מעבר בגזע המוח תקין מימין. הומלץ לי על טיפול בפרדניזון 60 מ"ג למשך 5 ימים ואח"כ לרדת ב10 מ"ג כל יום ולסיים טיפול לאחר 10 ימים. רציתי לשאול: 1. האם ידוע על ירידה פתאומית בשמיעה לאחר נטילת מנה חד פעמית של איבופרופן? 2. תוך כמה זמן צפוי לרוב שיפור במידה ומדובר בנזק טוקסי מאיבופרופן? 3. בידה וסביר לדעתך שיש קשר ויש קשר בין הירידה בשמיעה לתרופה האם היית ממלחץ בעתיד להמנע מנטילת תרופה זו או אחרות ממשפחת ה- NSAIDS? 3. האם הפרוטוקול שהומלץ לי הוא אכן הפרוטוקול המקובל בד"כ, היות וקראתי במקומות אחרים על טיפול במינון הגבוה של פרדניזון 60 מ"ג למשך 10-14 ימים ואילו הוצע לי לרדת במינון כבר כעבור 5 ימים, כל יום ב10 מ"ג. כיצד אתה נוהג לרוב? 4. האם טיפול אנטי-ויראלי כמו ואלטרקס (בשילוב עם הסטרואידים) עשוי להועיל ? לציין כי בעבר קיבלתי קורס של ולטרקס בשל חשד להרפס ללא תופעות לוואי משמעותיות. האם כדאי להוסיף לדעתך? 5.במידה ויש שיפור בשמיעה בבדיקת שמיעה חוזרת בעוד 5 ימים האם היית מפסיק או ממשיך לקחת? 6. האם קייימות המלצות נוספות מבחינה אבחנתית /טיפולית נוספות? תודה רבה.

שלום חביבי. שאלות רבות כגרגרי הרימון. ניתן לענות עליהן בפגישה מסודרת. הטיפול שקיבלתי הולם. שילוב של ולטרקס אינו הכרחי. נטילת איבופרופן עלולה לגרום לטינטון וירידה בשמיעה במקרים חריגים מאוד. יש להשלים את הבירור בביצוע של MRI. בהצלחה. בברכה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim

מנהל פורום מחלות אף אוזן גרון