טיפול לאוסטיאופורוזיס?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/12/2019 | 18:48 | מאת: אמאשל

שלום רב,. בת 61, 162 ס"מ, משקל 75 ק"ג. בבדיקת צפיפות עצם מהיום:BMD ממוצע של צואר הירך ימין .0.709 ושמאל- 0.682. ב-2015 , בזמן טיפול הורמונלי חליפי, היה 0.777. הופסק ב-2017. מדד ה-FRAX (כל השאלות: לא): Major osteoporotic- 5% Hip Fracture- 0.7 לוקחת 1500 יח"בל ויטמין די ביום. אורסופאלק, אלטרוקסין, נאובלוק. האם עלי להתחיל בטיפול לאוסטיאופורוזס? בתודה

שלום רב, אם את מקפידה בצריכת סידן יומית של 1200 מג, ורמת ויטמין D שלך תקינה ואת עושה פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע כ40 דקו ת כל פעם ולא מעשנת- אין לדעתי צורך בטיפול תרופותי. במידה וצריכת סידן שלך נמוכה להמומלצת או/ורמת ויטמין D נמוכה מרמה תקינה של 30 ng/ml או 75 nmol/l- יש צורך בנטילת תוספים מתאימים. בברכה, דר ילנה סיגל

17/12/2019 | 18:10 | מאת: אמאשל

תודה רבה

בשמחה. דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס