לגבי שאלה שלי מקודם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/03/2019 | 14:20 | מאת: משה

דוקטור השאלה שלי בעצם זה מה רואים מהבדיקות כי אני לא הבנתי .... הדבר היחידי שהבנתי שאם ערך T בין -1 ל -2.5 זה אומר אוסטאופניה... שכחתי לציין שאני בן 32 ויש לי קוליטיס ... ואני רואה שיצא לי T SCORE -1.4 .. אם את רואה שאני צריך המשך טיפול כמו שכתבת אז הבדיקה לא תקינה כניראה ואם כן אז באיזה חומרה לגילי 32 ... אשמח לדעת

שלום רב, נכון, הבדיקה לא תקינה ומעידה על אוסטיאופניה, ואתה כן צריך להשלים בירור ולקבל טיפול, כפי שכתבתי. בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2019 | 14:42 | מאת: משה

ודוקטור את יודעת להגיד לגבי חומרה של הדבר ? כי קראתי שאצל המעשנים זה יכול לשחק לפעמים .. אשמח אם תוכלי להגיד לי את דעתך כמה חמור וזהו ... תודה וסליחה

שלום רב. א. לא ניתן להעריך את מצבן של המטופל דרך הפורום, אלא רק ספגישה עם רופא פנים מול פנים, תוך התייחסות לביטיי הבעיה, שברים בערב, סיפור משפחתי, ותוצאות בדיקות מעבדה. ב.אוסטיאופניה היא ירידה בצפיפות העצם בדרגה קלה מזו שמאפיינת את אוסטאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, דנסיטי סידן האמורפי הוא תוסף סידן בעל מבנה לא קריסטליני וספיגה מהירה יותר מתכשירי סידן הרגילים הקריסטיליניים. אין הוכחות מחקריות על עליה בצפיפות העצם באנשים עם שימוש בתכשיר זה או על עדיפות תכשיר זה לכל תכשירי סידן האחרים בטיפול באוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

26/03/2019 | 12:52 | מאת: משה

בגדול הרופא גסטרו שמטפל קוליטיס שלי רשם לי במייל : צריך לפנות לרופא המשפחה לצורך מרשם לתוספת של קלציום 1200 מ"ג ליום + וויטמין D בנוסף חשוב להקפיד על דיאטה עם סידן , פעילות גופנית בונה עצם, כמה זה ניראה לכם נכון ?

שלום רבף שוב: לא ניתן לתת תשובה פרטנית לגבי טיפול ומינוני התרופות דרך הפורום! באופן כללי מומלץ על צריכת סידן יומית ממזון ותוסף יחד של 1200 מג, ועל מתן ויטמין די להשגת רמת ויטמין D תקינה, .30ng/ml=75nmol/l בברכה, דר ילנה סיגל

26/03/2019 | 13:24 | מאת: משה

תטדה לך על התשובה המהירה דוקטור משהו אחרון האם יש לזה ץופעות לוואי ? כי פשוט בחיים לא לקחתי תוסף ... והאם זה משהו שלוקחים לכל החיים ?

תופעת לוואי של תוספי הסידן היא עצירות. לגבי משך הטיפול- שוב: אינני יכולה להחליט או לייעץ על טיפול פרטני דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

27/03/2019 | 12:56 | מאת: משה

יובל שאתה אומר בהרגשה למה אתה מתכוון ? כי נגיד אם לא הייתי עושה בדיקות לא הייתי מודע לזה בכלל .. אשמח לתשובתך

שלום רב, א. סכנה של אוסטיאפורוזיס היא הופעת שברים, ולא " הרגשה". לא מרגישים את אוסטיאופורוזיס, זאת מחלה שלא גורמת לשום סימפטומים, עד שלא שוברים עצם. ב. אין הורית נגד לקיחת תכשיר דיסיטי. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, מסכימה עם השאלה. ראו תשובתי מהיום: אוסטיאופורוזיס היא מחלה שלא גורמת לתופעות כלשהן, פרט לשברים.

31/03/2019 | 10:32 | מאת: יובל

*חולשה כללית בגוף

31/03/2019 | 11:17 | מאת: משה

אם זה אכן עזר לך מבחינת תחושה של חולשה בגוף אז אולי גם לי יכול לעזור כי גם אני סובל מאותה תחושה ... אולי כן יש לזה השפעה כמו שאתה אומר ללא קשר לעצמות ... תודה יובל

שלום רב, ברצוני להדגיש, שתוספי סידן, כולל דנסיטי- לא מיועדים לטיפול בחולשה כללית ושיפור שינה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס