טיפול במיימת בחולה סרטן

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

26/02/2013 | 08:57 | מאת: בקשה לעצה דחופה

שלום רב דוקטור אימי אושפזה בעקבות צהבת חסימתית נתגלה בהדמיה כי יש פגיעה בדרכי המרה התוך כבדיים, וכן גידול כבד באונה השמאלית ( גידול ראשוני לאחר ביופסיה שני מוקדים בקצה אונה השמאלית) . נעשה סטנט שעבד חלקית, אבל רמת הבילירובין לא ירד, ולאחר שבועיים נעשה שעובד.PTC - צינורות צד ימין בכבד. הניקוז טוב לאחר שבוע נוסף יורד באיטיות, צינורות בימין הכבד. בימים האחרונים לראושנה הופיע הצטברות נוזלים התחלתית מיימת וקושי במתן שתן, וקושי באכילה וירידה בחלבון - ומה שמתלווה לזה. זה מספר ימים בלבד, עשו ניקור בטני להוצאת נוזלים פעם אחת בלבד ועבר בהצלחה. הבעיה היא שהכל נתגלה לפני מספר שבועות בלבד !, בתחילה רצו לבצע הליך ניתוחי מיידי להסרת הגידול, לאחר מכן החליטו לנסות קודם להתקדם עם כימו ואז להכנס להליך ניתוחי, מתוך מחשבה שעל פי אמצעי ההדמיה זה היה נתיח, ולא מפושט -הגידול יחסית קטן באונה השמאלית של הכבד, על מנת להקטין קודם את הגידול, באופן ברור נאמר שהוא ניתן לכריתה מלאה. ( הגדרת הגידול היתה באונה השמאלית אדנוקרצינומה, ולצד זה נאמר כילונגיטיס- כילונגקרצינומה). אולם כרגע מרגע שהופיעה המיימת פעם אחת, מסלול הטיפול נעצר, באופן שאין מה לעשות אלא להמתין לסיום רע, כפי שניתן להבין המצב קריטי. נאמר כי לא קיימת תרופה או דרך לעצור את המיימת ( ההשערה היא שהמיימת נובעת מהגידול עצמו בכבד ודרכי המרה, לא נקתבלה תוצאה סופית עדיין) נעשה ניקוז פעם אחת בלבד. השאלה: האם יש תרופה או טיפול לעצירת המיימת - בהנחה שהיא נובעת מהגידול הסרטני לחלל הבטן ? דפנות - התפשטות בעצם של הסרטן? שאלה שניה: האם מוכר לך התכשיר REMOVAB _ (CARUMAXOMAB כתוב שהוא בהתוויה כאשר יש מיימת סרטנית - CD3 -/ EPCAM POSITIVE האם לדעתך יש מקום לנסות בצוע של טיפול עירוי כזה? ואם כן אם זה יעיל לאפשר חזרה למסלול טיפול בכימותרפיה? אם בכלל יקדם את האפשריות טיפול בה? אודה מראש לתשובתך או הפניה לגורם כלשהוא בהקדם אם ניתן -תודה? .

26/02/2013 | 09:11 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב במקרים של סרטן דרכי המרה (כולנגיוקרצינומה) בהם יש מיימת שנגרמה בגלל הגידול (המצאות תאי סרטן בנוזל המיימת) אין אפשרות לנתח מכיוון שמדובר אז בסרטן מפושט ולא ממוקם. טיפול ב- REMOVAB יכול להקל ולהאט הצטברות מיימת, אך אינו מסוגל להעלים את המחלה מחלל הבטן ולאפשר ניתוח. בד"כ במצבים אלה אנו ממליצים על טיפול שמטרתו להאט את קצב התפשטות המחלה ולשפר את איכות חיי המטופל. בברכה עידו

26/02/2013 | 10:41 | מאת: לדר וןלף

דר ראשית תודה על ההתיחסות. אמרו לנו שאין מה לעשות.......אתה מבין. ההגדרה היא גידול ראשוני בכבד. אדנוקארצינומה. וכן חסימה בדרכי מרה ימיניים. הטיפול היה אמור להיות בכבד לפי תוכנית טיפול. האם זה משנה לגבח סוג המיימת והתאים שמתפשטים? עדין אין תוצאת תרבית הנוזל. המטרה היתה כרחתת הגדול הקטן בקצה האןנה השמאלית. כימו לפני. האם זה משנה משהו ביכולת לרדם את התהליך לניתוח או כימותרפיה. עם נוריד את המיימת עם הremovab?אן שזה ביצם כמו כליונגקארצינומה. ? תודה לצערי נסגרו הדלתות בפנינו. גם את הremovab לא הציעו כאןפציה. לא ברור למה. אודה לתשובה הכי כנה. אנחנו די נואשים. שוב הרבה תודה.

26/02/2013 | 12:11 | מאת: פרופ' עידו וולף

אין מספיק מידע בספרות לגבי יעילות רמובאב בכולנגיוקרצינומה. יש לכן לדון בכל מקרה לגופו ולפי התשובות הפתולוגיות המלאות.

מנהל פורום טיפול בסרטן