בלוטות לימפה נפוחות ופצעים מוגלתיים

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

28/09/2018 | 15:50 | מאת: שיר

שלום, לאחרונה הופיעו לי 3 פצעים מוגלתיים כואבים בחלק העליון של הרגל, בנוסף בלוטות הלימפה בצוואר כואבות ונפוחות, ויש כיב/ אפטה בפה. דבר נוסף לא קיבלתי החודש וסת. אמנם אני מניקה, ו-5 חודשים אחרי לידה כרגע אבל ב-2 חודשים קודמים כן קיבלתי מחזור. אשמח לדעת מה זה יכול להיות והאם מדאיג. תודה!

שלום רב, יתכן קשר בין שלושת התופעות: לעיתים כיב משמעותי בפה עשוי לגרום לדלקת בבלוטות הלימפה הצוואריות. לגבי הפצעים ברגל - יתכן זיהום ויראלי או אחר (שיתכן שקשור גם לכיב בפה) או שאין כל קשר בין התופעות. לגבי ההנקה והווסת ככל הנראה מדובר באי סדירות וסת רגילה לאחר לידה, אך רצוי מאוד לבצע ברור מעמיק יותר שיכלול הסטוריה רפואית, בדיקה קלינית, האם סבלת מנגעים דומים בעבר, ועוד. בהצלחה

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה