לטיס ברשתית ושדה ראייה

דיון מתוך פורום  רשתית

21/12/2022 | 22:37 | מאת: *אני

שלום רב, בת 48 בריאה באופן כללי עם קוצר ראייה לא גבוה (3.5/4). מזה כמה שנים יש לי פלוטרס שהוסבר לי שמתאימים לגילי. בנוסף סובלת ממיגרנות עם אאורה כל כמה חודשים (ריצוד ראייה בזיגזגים בהיקף, נמשך כחצי שעה כל פעם). רופא העיניים שלח אותי לנוירואופתלמולוג לאחר שאבצע בדיקת שדה ראייה 30/2. בנוסף ציין "לטיס בהיקף עליון". שאלותיי: 1. מהי בדיקת ש"ר 30/2 ואילו מחלות היא מחפשת (בשונה מבדיקת 24/2 שמחפשת גלאוקומה)? 2. מה המשמעות של הלטיס? האם זה מוות של תאי רשתית בהיקף? האם זו התחלה של מחלת רשתית? והאם אני בסיכון מוגבר להיפרדות רשתית? תודה מראש.

שלום 1. שדה ראיה בזוית גדולה יותר. יכוללבוא לידי ביטוי נזק יותר היקפי.מכל סיבה עינית או מוחית 2/3 אין סיכון מוגבר להפרדות. זה תיאור של רשתית יותר דקה. בריאות

מנהלי פורום רשתית