מהם ערכים תקינים ב-ERG?

דיון מתוך פורום  רשתית

02/08/2022 | 19:59 | מאת: סאם

שלום, מהם ערכים תקינים לERG פוטופי? a wave 0db b wave 0db a wave 5db b wave 5db והאם נחיתות בערכים יכולה להיות קשורה לעצב הראייה?

מציע לשלב המידע ייד עם הבדיקה של הרופא הבודק. בלי זה יש יותר מידי אפשרויות.

03/08/2022 | 11:07 | מאת: סאם

אני בן 30 וסובל מכאבי ראש וטשטושי ראייה די קבועים (למרות שנראה לי שמתגברים אחרי אוכל, אבל לא בטוח בזה). רופא העיניים כתב: תפקוד סקוטופי תקין, פוטופי 50%. משקעי קלציום בעדשה, עכירות בזגוגית ונגעים בודדים ברשתית. וביקש שאחזור עוד כחודש לerg ו oct, בגלל עומס תורים זה עוד חודשיים. השאלה אם בנתיים לחזור לרופא משפחה לבירור על כאב הראש או שהכל קשור ולחכות לתור עיניים. והאם בכלל זה ממצא חריג או מצב נורמלי נפוץ? לחץ עיניים תקין, לחץ דם אולי מעט גבוה. בדיקות דם תקינות. בשדה ראייה לאחרונה (Sita 30_2) צמצום נזלי בעין שמאל.

10/08/2022 | 10:42 | מאת: סאם

בוקר טוב! בתגובה הקודמת פירטתי מעט יותר. השאלה בעיקר היא האם זה מצב נפוץ יחסית או שכדאי שאחפש את הבעיה במקום אחר... פשוט עדיין יש זמן עד התור לרופא עיניים בתודה מראש!

סליחה על הפיספוס. נשמע שזה חשוב לברר סיבות אפשריות אחרות לכאב ראש. רופא המשפחה הוא מוביל התהליך הזה.

מנהלי פורום רשתית