שלום בקצוני לברר האם אוכל לקבל הסבר על בדיקה שבצעתי ברשתית העין

דיון מתוך פורום  רשתית

02/02/2023 | 14:22 | מאת: מור

הייתי אצל מומחה רשתית ויש לי אבחנה ברורה. האם אוכל לקבל חוות דעת?

02/02/2023 | 14:41 | מאת: מור

עשיתי בדיקה אתמול אצל רופא מומחה עקב נקודה שחורה בשדה הראייה ועל מנת לבדוק אם יש קרע ברשתית והאם צריך לעשות לייזר. אשמח לשמוע את חוות דעתך, האם אני חייב או צריך לעשות לייזר לפי האבחנה הזאת? ממצאים: BE- מקטע קדמי תקין עדשות זכות קרקעית עין ימין vit floaters דסקה תקינה מקולה בגדר הנורמה הקף שעה 8 חור עגול עם רשתית מורמת סביבו רשתית צמודה ללא חורים או קרעים. קרקעית עין שמאל דסקה תקינה מקולה בגדר הנורמה הקף עליון לטיס עם חור עגול ורשתית מורמת בשעה 12 רשתית צמודה ללא חורים או קרעים . אבחנה: • VITREOUS FLOATER • RETINAL DEFECTS NO DETACHMENT

שלום. הדעות חלוקות. ואני לא בדקתי בעצמי. אני כנראה הייתי ממליץ על טיפול.

02/02/2023 | 16:36 | מאת: מור

קודם כל תודה על המענה המהיר. תוכל לומר מה הסיכונים במצב כזה? ועל איזה טיפול היית ממליץ? אני לא רוצה לעשות לייזר כל עוד אני לא בטוח שזה המוצא האחרון. אני בחור בן 30 ואני רואה מעולה ואין לי היסטוריה בנושא וגם לא במשפחה.

שלום כמובן- הכי חשוב ההסבר של המטפל לפני הטיפול. בעיקרון מדובר בהליך מרפאתי קצר ויעיל. מיצרים כויות סביב האיזור , על מנת שתווצרנה צלקות. הן ׳מרתכות׳ את הרשתית ומונעות היפרדות רשתית.

02/02/2023 | 19:55 | מאת: מור

אוקיי יש לי עוד 2 שאלות אחרונות! במידה ואחליט שלא לעשות לייזר, תיהיה היפרדות רשתית חד משמעית? אם כן, תוך כמה זמן זה יכול לקרות? חשוב לי לדעת אם זה מצב שלא סובל דיחוי

אין ודאות לכאן או לכאן. המחשבה היא שהסיכון לראיה בהיפרדות גדול מאוד. והסיכוי לנזק בטיפול הלייזר- מיזערי

מנהלי פורום רשתית