retinal degeneration peripheral

דיון מתוך פורום  רשתית

25/12/2022 | 17:42 | מאת: פרח

סובלת ירידה הדרגתית של הראיה למרחק בעין ימין ופער גדול בין העיניים. בשנים האחרונות לא מצליחים לתקן את הטשטוש בעין ימין. יש פלוטרים כבר עשור ואחד באמצע שמסתיר את הראיה. רופא עיניים קבע שהכל תקין אך בסוף כתב: retinal degeneration peripheral. האם זה Age Related Macular Degeneration? לציין שרופא אחר, לפני מספר שנים, מצא חור ברישתית בעין ימין שתיקן עצמו, ויש פלוטר כנראה בגלל זה. הרופא הנוכחי טוען שלא ראה את הממצא הזה... אז לסיכום: מה זה בבקשה : retinal degeneration peripheral?

הכוונה למבנה קצת דק של הרשתית בהיקף. לא במקולה (שזה במרכז). לא גורם לירידה בראיה….

מנהלי פורום רשתית