תופעות לוואי לזאלדיאר+רוקאסט פלוס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/11/2018 | 12:42 | מאת: חן

מזה כשנה וחצי מטופל בכאבים גב "כרוניים" (לאחר שנה של טיפולים במרפאת כאב תה"ש), ע"י זוג כדורים הנ"ל בבוקר ואחה"צ , שבלקיחתם הכאב נעלם . מה ההשלכות לטווח ארוך , והאם ניתן להמשיך כך שנים רבות ללא נזק מהותי ? (אני בן 65 עם ל"ד מיוצב בנורמיטן 100 מ"ג זה 25 שנה ללא תופעות לוואי )

שלום רב, ראשית אבהיר כי כל טיפול תרופתי טומן בחובו תופעות לוואי פוטנציאליות וכי בטיחות הטיפול נבחנת מול התועלת בטיפול והחלופות הטיפוליות האחרות. בהתייחסות לתופעות הלוואי לטווח ארוך לשני התכשירים שציינת: Zaldiar הינו תכשיר המכיל Paracetamol במינון 325 מ"ג ו Tramadol במינון 37.5 מ"ג. רוקסט פלוס מכיל Paracetamol 500מ"ג, caffeine 50מ"ג וCodeine- 15מ"ג. למרכיבים Tramadol ו-Codeine פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות בשימוש ממושך לכן במידה ויש צורך להפסיק את הטיפול, יש להיוועץ ברופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול. המרכיב Paracetamol בשני התכשירים מקושר לפגיעה כבדית בעיקר במינון גבוה מהמומלץ, תקופת שימוש ממושכת, שתיית אלכוהול בשילוב עם נטילת התכשירים (וכן הפסקת פתאומית של צריכה קבועה של אלכוהול), צום, נטילת תרופות נוספות שעלולות לפגוע בכבד, גיל מבוגר, מצבי תת תזונה, מחלת כבד כרונית ברקע וכו'. חשוב לוודא כי המינון היומי של Paracetamol, שהינך נוטל אינו עולה על המינון המקובל של התרופה (מכל התכשירים שהינך צורך). אם הנך סובל מגורמי סיכון נוספים יש לשקול בדיקות תפקודי כבד תקופתיות, עפ"י שיקולו הקליני של הרופא המטפל. במידה ומופיעים תסמינים וסימנים המעידים על פגיעה כבדית כגון: הקאות ובחילות למשך מספר ימים, איבוד משקל, גרד חמור, צהבת, הגדלת בטן, בצקות, יש לפנות לרופא בדחיפות. בנוסף, בתקופת הטיפול המשולבת אין לצרוך אלכוהול ו/או תרופות/צמחי מרפא נוספים בלי להתייעץ עם רופא/רוקח. צריכת קפאין בכלל ומהתרופה רוקסט פלוס בפרט עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם- יש לעקוב. כאמור, לפני מתן טיפול תרופתי נשקלת התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון שבתופעות הלוואי. יש להשתמש בתרופה עפ"י הוראות רופא (מינון ומשך טיפול) וכמובן ליידע את הרופא במידה שאינך מרגיש הקלה בכאב או לחילופין במידה והינך מפתח תופעות לוואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי