נגישות
נגישות

פורום ניתוחי כבד

מטרתו של פורום ניתוחי כבד היא לענות על מגוון שאלות הנוגעות לניתוחי כבד דרכי מרה ולבלב. מרבית ניתוחי הכבד המבוצעים כיום נעשים בשל גרורות מגידולים ראשוניים של המעי הגס. אם בעבר הלא מאוד רחוק מרבית המקרים הללו היו מוכרזים כלא נתיחים, הרי שעם התקדמות הטכניקות הכירורגיות, בד בבד עם שיפור משמעותי בטיפול הכימותרפי המוצע למטופלים, המצב השתנה לבלי הכר ואחוז גדול מהחולים עם מחלה גרורתית ממקור המעי הגס עוברים טיפולים המשלבים כירורגיה יחד עם כימותרפיה עם תוצאות מצוינות. כמו כן, הפורום יענה על מגוון שאלות הנוגעות לניתוחי כבד על רקע גידולים ראשוניים שפירים של הכבד כמו אדנומות, וממאירים כגון הפטומות וכולנגיו-קרצינומות, כמו גם מחלות כירורגיות של דרכי מרה, ובהן פגיעות בדרכי מרה לאחר ניתוחים של כיס מרה וגידולים של דרכי המרה. בנוסף, הפורום ישיב על שאלות הנוגעות לניתוחי לבלב, כשעיקר הדגש הינו על מחלות כירורגיות קדם ממאירות וממאירות. הלבלב נתפס מאז ומתמיד כאיבר אשר הגידולים שלו טומנים בחובם תחזית גרועה ביותר. איתור מוקדם וגישה כירורגית אגרסיבית שינו בעשורים האחרונים את התחזית של גידולים אלו, בעיקר כאשר מדובר בגידולים קדם ממאירים ובגידולים אשר מתגלים בשלב מוקדם. למעבר לפורום לחצו כאן.
48 הודעות
44 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחי כבד

13/07/2019 | 16:40 | מאת: אוהד

שלום, בחודש האחרון אני סובל מבעיות במערכת העיכול - שלשולים / צואה רכה ( לפעמים 4-5 פעמים ביום) והרבה גזים. לא מגרד לי בפי הטבעת. התופעות שציינתי למעלה לא קורים כל יום בחודש האחרון, היו ימים שהיה בסדר, אבל 80% מהחודש האחרון היו את התופעות הנ״ל. עשיתי בדיקות דם נרחבות לפני שבוע והכל נמצא תקין, אין דלקת, אין זיהום. כולסטרול תקין, סוכר מעט גבוה אבל עדיין בתקן הסביר, וכל שאר המדדים תקינים. עדיין לא עשיתי בדיקת צואה (אמור לעשות בשבוע הקרוב). יש לציין שאני כבר מעל שנה סובל מחרדות והתקפי חרדה (מטופל שנה תרופתית - ציפרלקס , בונדורמין ומירו). לפני כחודש וחצי התחלתי עבודה חדשה, ומאז אני לחוץ יותר. האם לפי מה שתיארתי מדובר ככל הנראה במעי רגיז? או יש אפשרות שמדובר גם בתולעי מעיים? יש אפשרות שמדובר גם בחיידק הליקובקטר פילורי? חוץ מבדיקת צואה יש עוד בדיקות שמומלץ לעשות? במידה ובדיקת הצואה תהיה תקינה ואין תולעים, אני צריך ללכת לרופא גסטרו ולעשות בדיקות נוספות? חוץ משינוי תזונה- פחות מוצרי חלב, פחות מתוקים, פחות לחם לבן.. יש עוד המלצות מה כדאי לקחת / לשנות ? יש כדורים/מוצרים טבעיים שאפשר לקחת בקביעות ועוזרים למעי רגיז? האם אני יכול לקחת בחודש הקרוב את הכדור ״סטופיט״ , עד אשר אעשה את כל הבדיקות שצריך ואדע מה הבעיה שיש לי ? אם כן, כמה כדורי ״סטופיט״ מותר לקחת ביום? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן אבחנה אינה ברורה. יש לסיים ברור שנקבע לך וכל מקרה לגשת ליעוץ גסטרו

13/07/2019 | 17:15 | מאת: אוהד

ואפשר בחודש הקרוב לקחת את הכדור ״סטופיט״ עד אשר אעשה את כל הבדיקות? כמה כדורים מותר לקחת ביום?

19/06/2019 | 10:40 | מאת: דוד

למה הניתוח הזה שקיים כבר למעשה מעשור בארה"ב לא מבוצע בישראל?

28/05/2019 | 09:59 | מאת: ג.מ.

האם ד ר ברק בר זכאי מבצע ניתוחי בקע מפשעתי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לדעתי כן. לשאול אותו ישירות

06/05/2019 | 11:58 | מאת: בקע מפשעתי בשיטה לפרוסקופית

זקוק לניתוח בקע מפשעתי חד צדדי, בשיטה לפרוסקופית. שאלתי יש לי צלקת לאורך הבטן והטבור עקב ניתוח משנת 1997. כיום אני בן 72. האם ניתן לעשות זאת. מוכן להגיע לקבל יעוץ וניתוח מיידית. בתודה אברהם מושקוביץ 0507222834

לקריאה נוספת והעמקה

אכן יש צורך בבדיקה לפני קביעת אפשרות לניתוח בשיטה לפרוסקופית.

בת 59. בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת .לאור כאבים שיש לי ,שקשורים לאוכל במיוחד שומני מזה כ3 חודשים בבטן עליונה במיוחד בצד ימין, נשלחתי לגסטרוסקופיה שהיא תקינה ,הליקובקטר שלילי, בדיקות דם ותפקודי כבד תקינים,אולטרסאונד בטן תקין . נשלחתי ל-ct בטן ,שבוצעה לאחר הזרקת חומר ניגודי לווריד ושתיית חומר ניגודי. לגבי התוצאות אז הכל תקין, פרט לזה שכתוב ,הכבד בגודל אחיד מרקמו אחיד,פרט לתהליך היפודנסי זעיר בסגמנט 4 של הכבד. בסיכום הממצאים-ללא ממצא חריג בבטן ובאגן. אשמח לדעתך בנושא המון תןדה!!!!! תגובה

לקריאה נוספת והעמקה

1. לפי הסיפור אופי הערבים אכן מתאימים לבעיה נובעת מכיס מרה או דרכי מרה ולעתים בדיקות דימות כמו אולטראסאונד וסיטי אינם מגלים אבנים קטנות. לכן במקרים שקלי מרה מתאימה אל דימות שגרתית לא תומכת במחלת אבני מרירה יש צורך להשלים ברור בmrcp או אולטראסאונד אנדוסקופי. לגבי ממצא כבדי שהתגלה באקראי - גודל הממצא לא מאפשר אפיון מדוייק גם בסיטי שנעשה בפרוטוקול כבד ולעתים יש צורך להשלים MRI. לפי הסיפור הייתי ממליץ להשלים בדיקת MRI בפרוטוקול עבד משולב עם MRCP אך ההחלטה צריכה לנתבע רק אחרי בדיקה במרפאה. בהצלחה.

23/04/2019 | 12:22 | מאת: נירה המשך מ23.14

המון המון תודה על תשובתך המסודרת, העיניינית ,המקצועית. תבורך וחג נעים לך ולמשפחתך!!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

תודה חג שמח!

בת 59 בריאה .בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת וסובלת מרפלוקס .מזה כחודשיים יש לי כאבים שקשורים לאכילת אוכל כבד בבטן עליונה , הכאבים מתחת לעצמות בית החזה לעיתים בצד ימין למעלה , לעיתים גם בצד שמאל למעלה אבל בצורה עדינה , ולעיתים בחילה בעקבות אוכל במיוחד שומני מטוגן ,בשר..אין שינוי ביציאות. הליקובקטר שלילי ,אולטרסאונד בטן ,בדיקות דם תקינות וכן גסטרוסקופיה תקינה. נשלחתי לסי טי בטן. עדיין לא בצעתי שאלתי היא 1)ממה זה יכול לנבוע ? 2)האם יתכן שזה קשור למרה ובאולטרסאונד לא ראו אבנים ויש בכל זאת בעיה במרה ? 3)מה אפשר לגלות בסי טי בטן שקשור לכאבים? 4)אם סי טי בטן יהיה תקין ,איזה בדיקות ניתן עוד לבצע שקשור לבעיה הזו? המון תודה על הסבלנות והעזרה חג שמח!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך השאלה מורכבת מאוד ומכילה המון שאלות שעל רובן לא ניתן לענות בלי לעיין בכל הבדיקות שעברת ולשאול עוד הרבה שאלות מכוונות 1 הכאב יכול לנבוע מכל איסר יש בבטן באיזור זה- קיבה, וושט, מעי דק, מיי גס, לבלב, כבד ועוד 2. ‏זה יכול לקרות בסביבות נמוכה, לכן צריך לראות גם את תפקודי הכבד בבדיקות הדם 3. ‏אפשר לגלות מה לא תקין אבל הדיוק של הבדיקה הוא בן 90 ל-95% 4. ‏מציע בדיקת רופא

פרופסור שלום רב, הקפצתי את השאלה למעלה כשאלה חדשה מכוון שלא ידעתי אם ראית את השאלה בשרשור הקודם ועמך הסליחה. עשיתי בדיקת אולטרסאונד (קורילציה ) לממצא שנצפה בסיטי להזכיר: דרכי המרה תקינות, כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באזור הפונדוס. יכול להתאים לאדנומיוטוטוזיס כל זה כאמור נצפה בסיטי בטן. כעט, עשיתי אולטרסאונד קורילציה לממצא ובאולטרסאונד הבדיקה יצאה תקינה. לא ראו בכלל את הממצא שנצפה בסיטי. באולטרסאונד מצויין: כיס מרה- תקין, ללא אבנים. דרכי מרה - אינן מורחבות. סיכום והמלצות - הבדיקה תקינה. שאלתי האם ייתכן שנראה בסיטי ממצא ןבאולטרסאונד לא? ואם כן מה קובע?סיטי או אולטרסאונד? במידה ואני צריכה ללכת להבדק אצל כירורג לאיזה כירורג עלי לפנות? כללי? אחר? אני שייכת לקופ"ח כללית. האם יש בקופות חולים כירורג מתאים או בבתי החולים? להזכיר יש לי כאבים באמצע הבטן המרכזית העליונה האם הממצא הזה יכול להסביר כאב זה שמגיע למספר דקות מידי פעם? תודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה

30/12/2018 | 09:16 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, התייעצתי אתך בפורום ראה בבקשה עפ"י כתובת המייל שלי. בת 61. עקב כאב בטן עליונה לפעמים עם הקרנה לגב ובבדיקת EUS ממצא תת-רירי בקוטר 1.5 ס"מ באנטרום הקיבה הדומה ל- ECTOPUC PANCREAS ביצעתי C.T. פרוטוקול לבלב והממצאים הינם: הלבלב - תקין. הכבד - תקין. דרכי המרה - תקינות. כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. הטחול קטן, אורכו 7.5 ס"מ מרקמו אחיד. גוש רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי. לולאות המעיים - ללא סטיות. בסיכום נרשם: מראה כיס המרה שיכול להתאים ל- ADENOMYOMATOSIS בפונדוס. נא קורלציה עם בדיקת סונר. רציתי שאל מה זה אומר הממצא בכיס המרה? מה זה ADENOMYOMATOSIS ? האם קורלציה עם סונר יכולה להראות דברים אחרים? האם כאב ברום הבטן באמצע יכול להסביר את הממצא בכיס המרה? לציין כי אין לי תופעות נוספות, חוץ מהכאב שמופיע לי מידי פעם (לא קשור לאוכל), בבטן העליונה? אנא ממך תשובתך לגבי מה הממצא בכיס המרה מה עושים? ממתינה לאולטרסאונד בטן וזה רק בעוד חודש. האם לדעתך עלי לבקש להקדים אותו? תודה מראש על תשובותיך וסבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אדנומיומטוזיס זאת מחלה שפירה, זהו לא גידול. הבעיה היא שלא ניתן לקבוע בוודאות שזה אכן כך על סמך CT או US... צריך להגיע לכירורג ולאסוף את כל המידע אודות תלונותיךעל מה את מרגישה, הבדיקות שעשית , מעבדה ולבדוק אותך, ואז להחליט...

15/01/2019 | 09:51 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, עשיתי בדיקת אולטרסאונד (קורילציה ) לממצא שנצפה בסיטי להזכיר: דרכי המרה תקינות, כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באזור הפונדוס. יכול להתאים לאדנומיוטוטוזיס כל זה כאמור נצפה בסיטי בטן. כעט, עשיתי אולטרסאונד קורילציה לממצא ובאולטרסאונד הבדיקה יצאה תקינה. לא ראו בכלל את הממצא שנצפה בסיטי. באולטרסאונד מצויין: כיס מרה- תקין, ללא אבנים. דרכי מרה - אינן מורחבות. סיכום והמלצות - הבדיקה תקינה. שאלתי האם ייתכן שנראה בסיטי ממצא ןבאולטרסאונד לא? ואם כן מה קובע? במידה ואני צריכה ללכת להבדק אצל כירורג לאיזה כירורג עלי לפנות? כללי? אחר? תודה מראש לתשובותיך וסבלנותך האדיבה

27/12/2018 | 16:35 | מאת: לימור

שלום. אבי בן 71. לפני כחצי שנה גילו, בעקבות סימפטומים שהתפרצו, שיש לו גידול קלצ'קין, כולנגיוקרצינומה בשער הכבד ובדרכי המרה. לאחר התייעצויות עם רופאים אמרו לנו שלא ניתן לנתח ולהוציא את הגידול. האם טיפול בשיטת הננו נייף יכול להתאים?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול במקרה כזה בננו נייף לא מתאים. בארץ לא קיים בכלל ניסיון של טיפול במקרה כזה. מה שניתן לעשות - זה טיפול סיססטמי - בכמותרפיה.

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענייני בפורום, ראה בבקשה על פי כתובת המייל שלי. שמי שירה. בת 61. לא שותה אלכוהול, לא מעשנת, לא לוקחת כדורים, אין לי הליקובקטור כי אחרת הייתי מקבלת טיפול, אין לי צרבת. אני במעקב אחר פוליפ סיסלי באנטרום משנת 2009. אתמול ביצעתי שוב לאחר שנה וחצי מהפעם הקודמת בדיקה אנדוסקופית וכך נרשם: ממצאי הבדיקה: ושט תקין. קיבה: רירית היפרמית באנטרום. באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תריסריון: בצל וחלק הורד - תקינים. אבחנות הבדיקה" GASTRITIS SOL OF ANTRUM. בפעמים הקודמות לא היה רשום לי שיש לי ארוזיה. הפעם מצויין ..... וארוזיה. רציתי לשאול בבקשה כי אני מאד חוששת, אני יודעת שאני צריכה להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה, אך מה זה אומר שיש לי ארוזיה? משנת 2009 ועד הבדיקה עתה, לא היה רשום לי ארוזיה. אציין כי במאי 2017 ביצעתי עקב הממצא הנ"ל בדיקת EUS בבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט או SOL וצויין שם: "הממצא שפיר יכול להתאים לשארית לבלב". האם זה שבאותה שארית לבלב יש ארוזיה, מרמז על גידול? לגבי גודל הממצא הוא נשאר כמו שהיה לפני שנה וחצי בקוטר כ15 מ"מ מלמד משהו? מכיוון שיש לי כאב המום מזה למעלה משנה ברום הבטן נשלחתי לבצע גם סיטי פרוטוקול לבלב, ממתינה עדיין לתור. האם זה שזה ארוזיה בממצא הנ"ל, שכפי שנכתב בזמנו בבי"ח בלינסון שארית לבלב, יכול לרמז שאולי הבעיה היא בעצם בלבלב? ורואים את זה באנטרום? האם ארוזיה כפי שנכתב יכולה לגרום לכאב המם ברום הבטן באמצע? כפי שכתבתי למעלה איני מעשנת וכו' אז ממה יכולה להיות ארוזיה? רק מגידול? אנא תשובותיך ואם אפשר להסביר לי תודה מראש על סבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראי מטה

ראי תשובות

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בענייני בפורום, ראה בבקשה על פי כתובת המייל שלי. שמי שירה בת 61, לא מעשנת,לא שותה אלכוהול, רזה, לא לוקחת כדורים, אין לי הליקובקטור כי אחרת הייתי מקבלת טיפול לכך, אין לי צרבת. אני במעקב אחר פוליפ סיסלי באנטרום משנת 2009. אתמול ביצעתי שוב לאחר שנה וחצי מהפעם הקודמת בדיקה אנדוסקופית וכך נרשם: ממצאי הבדיקה: ושט תקין. קיבה: רירית היפרמית באנטרום. באנטרום ממצא סובמוקוסלית בקוטר כ 15 מ"מ עם שקע וארוזיה במרכזו. נלקחו ביופסיות. תריסריון: בצל וחלק הורד - תקינים. אבחנות הבדיקה" GASTRITIS SOL OF ANTRUM. בפעמים הקודמות שביצעתי אנדוסקופיה לא היה רשום לי שיש לי ארוזיה. הפעם מצויין ..... וארוזיה. רציתי לשאול בבקשה כי אני מאד חוששת, אני יודעת שאני צריכה להמתין בסבלנות לתשובת הביופסיה, אך מה זה אומר שיש לי ארוזיה? משנת 2009 ועד הבדיקה עתה, לא היה רשום לי ארוזיה. אציין כי במאי 2017 ביצעתי עקב הממצא הנ"ל בדיקת EUS בבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט או SOL וצויין שם: "הממצא שפיר יכול להתאים לשארית לבלב". האם זה שבאותה שארית לבלב יש ארוזיה, מרמז על גידול? לגבי גודל הממצא הוא נשאר כמו שהיה לפני שנה וחצי בקוטר כ15 מ"מ מלמד משהו? מה זה ממצא סובמוסוקלי? מכיוון שיש לי כאב המום מזה למעלה משנה ברום הבטן נשלחתי לבצע גם סיטי פרוטוקול לבלב, ממתינה עדיין לתור. האם זה שזה ארוזיה בממצא הנ"ל, שכפי שנכתב בזמנו בבי"ח בלינסון שארית לבלב, יכול לרמז שאולי הבעיה היא בעצם בלבלב? ורואים את זה באנטרום? האם ארוזיה יכולה לגרום לי לתחושת הכאב ברום הבטן באמצע? אנא תשובותיך ותודה מראש על סבלנותך האדיבה.

לקריאה נוספת והעמקה

הלבלב במקום אקטופי - כלומר במקום שבו הוא לא אמור להיות -א מהווה מחלה. נוכחות רקמת לבלב בתריסיריון - תופעה ידועה. אין ברירה - פשוט צריך להמתין לביופסיה... אוזיה אכן יכ ולה לגרום לאי נוחות. לא ניתן להביןת השתלשלות של כל ה בדיקות ותופעות שתיארת - כדאי להגיע עם כל הבדיקות להתיעצות (עם כל המסמכים)

פרופסור קידר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. אני מבינה כי עלי לבצע התייעצות מסודרת, אך אני ממתינה לתשובות הביופסיה, מה גם שעלי לבצע ב.T.לבלב בעוד כחודש. אך רציתי להגיד כי הממצא נמצא באנטרום ולא בתריסריון כפי שציינת. האם זה משנה? האם גם באנטרום זה שכיח? האם זה שכעט יש ארוזיה על הממצא מה שלא היה עד עתה מרמז על גידול? או שיכולים להיות גם סיבות אחרות? ומה זה אנטרום? זו הקיבה עצמה? שוב אציין כי איני לוקחת כדורים, אלכוהול, עישון או אחר. אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה. בברכה

24/11/2018 | 18:47 | מאת: שירה

כל כמה זמן עונים בפורום? בבקשה אם אפשר תשובה למייל הקודם ששלחתי

יש לך מענה בשאלה הקודמת

20/11/2018 | 10:45 | מאת: שירה

פרופ' שלום רב, רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה, ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת המשכתי להתלונן ואמרתי לרופא שיש לי כאב ברום הבטן וכי בעצם זה לא נרגע, ולא נשלחתי לבירור נוסף. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן למספר דקות לחץ חזק באזור., לעיתים מרגישה אותו כמו שיפוד גם בגב העליון האמצעי, זה יכול להיות לעיתים יום יומי או פעם בשבוע לפעמים שוכחת מזה ולפעמים חוזר, לא קשור לאוכל או משהו כזה, כך סתם מתעורר לו כאב ברום הבטן\לחץ. כעט, אתמול, חזרתי לרופא בגסטרו שבעצם אותו רופא הוא זה שעוקב אחרי הפוליפ שלי משנת 2009 וסיפרתי לו שוב על הכאב אותו אני חשה מזה זמן רב כאמור, הוא בדק אותי ורשם: "במישוש יש רגישות מעל חיבור צלעות וסטרנום" הוא ביקש שאבצע כעט C.T. מכוון ללבלב עם חתכים דקים. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני משנת 2017. עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? הבדיקה שהתבקשה אז היתה מכוונת לפוליפ, ולא לפי הבנתי ללבלב, אך האם זה שראו באנטרום את הממצא שתואר כשארית לבלב, זה אומר שגם בדקו לי את הלבלב? בכל מקרה? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אותה ראו בבדיקת ה- EUS אינה גורמת לכאב. אני מאד חוששת וחרדה הן מכיוון שאני מתלוננת כבר למעלה משנה וחצי על הכאב ברום הבטן ולא בוצעה לי בדיקה כלשהי לענין זה למעט ה-EUS שכפי שאמרתי היה על מנת לאבחן את הפוליפ הסיסלי. אני מבינה שעלי לבצע כעט C.T. בטן אך אנא ממך מכיוון שהתורים מאד ארוכים, האם זה שעשו לי EUS היה יכול להראות משהו אם היה בלבלב אפילו שהבדיקה לא היתה מכוונת ללבלב? האם מכיוון שזה היה שארית לבלב, אז כן בדקו את הלבלב לדעתך? האם C.T. מכוןן ללבלב בחתכים דקים יכול לגלות עשו מהו אחר? נוסף? אנא ממך תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

אני אמת מבין את החשש שלך, אבל אין לו סיבה מוצדקת. במידה והאבחנה נכונה - רקמת לבלב בדופן הקיבה - זה לא נחשב למחלה... פשוט תעשי CT לבירור הכאב ואחריו אפשר אולי לדעת יותר... את יכולה לעדכן כאן מה התשובה..

09/11/2018 | 09:42 | מאת: מירי

בבדיקת אולטרסאוד נמצא היפו אקוגני 5.8 סמ והשאר הכל בסדר. יש לציין שבבדיקה קודמת היה 1.5. מה זה אומר?

ממצא היפואקוגני - יכול להיות מספר רב של דברים. לא ברורים המספרים. כתבת שהיה 1.5 סמ (האם זה מילימטר או סנטימטר?) ועכשיו 5.8? כלומר זהגדל? כמה זמן עבר? מי האדם ולמה עשו רת הבדיקה?

שלום רב ד ר. אני מגיעה אליך דרך הראיון עם קרסו בנוגע לאבלציה שדיברת עליה. אני רוצה להדוק את האופציה הזו לאבא שלי יש לי תומוקרצינומה הגרורות העיקריות הן בכבד ובריאה יש לו גידול קטן. אנחנו מחיפה ויותר מנשמח להגיע אליך.

לקריאה נוספת והעמקה

איזה סוג של קרצינומה? לא הבנתי. האם נמצא במעקב אונקולוגי?

לאור בהלת הגדוליניום, רציתי לשאול האם בדיקת MRS לכימות אחוז הטריגליצרידים בכבד שהופניתי אליה כוללת באופן מובנה שימוש בחומר ניגוד על בסיס גדוליניום?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לשאול רופא שבמין בהדמית כבד על ידי MRI

צריך להפנות את השאלה למומחה בתחום רנטגן

לום רב ... אני מבקשת מענה בהקדם אמא בת 58 מצאו אצלה סרטן במעי הגס ושתי גרורות בכבד ..אחרי צילום סיטי ובית סיטי מצאו שתי גרורות בלבד בגודל עד 2.5 סמ בלבד... לצערי אחרי שבוע עשו בדיקת MRI רשמו ורשמו שהכבד מוגדל מעט 18.3 סמ ..תשעה נגעים בשתי אונות הכבד המראים אות מעט גבויהה ב t2 נמוך ב t1 ומקבלים האדרה טבעתית לאחר הזרקת גדוליוניום .חשודים מאוד לפיזור משנה הגדול בסגמנט 2 צמוד לוריד הפורטאלי השמאלי בגודל של 2.5 סמ נגע בסגמנט 4A ונגע בסגמנט 4B ،  5 נגעים בסגמנט 6 ונגע בסגמנט 8 ... לפני ה mri הוחלט לעשות 4 טיפולים ואז כריתת כבד .. לדעתך לפי מה שהתגלה ב mri יכול לשנות את המצב ולא יתאפשר ניתוח לכבד .. ואיך זה יכול להיות שב pet ct ראו שני נגעים בלבד ואחרי שבוע ראו ב mri 9 נגעים ??  מבקשת מענה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

זאת השאלה היחידה שלך, איך יכול להיות? זה יכול להיות. לכל בדיקה יש רגישות שלה, ובכל חולה זה יכול להיות שונה... וגם לא צריך לקבל את כל המממצאים כמובנים מאליהם. בכל בדיקה גם יכול להיות תשובה חיובית טועה , או שלילית טועה... לכן כל מקרה כזה דורש דיון וטיפול רב צוותי בישיבת מומחים...

הייה לי עוד שאלה האם ההחלטה בכריתת כבד כפי שהייתה בהתחלה עדיין רילוונטית ?

האתר לא היה פעיל. האם יש שאלות בלשב זה- אשמח לעיות

03/10/2017 | 10:59 | מאת: אביתר

שלום רב, בעקבות בדיקות דם שהראו עליה קלה בתפקודי כבד נשלחתי לביצוע בדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו המצצאים הבאים ביחס לכיס המרה (כל שאר הממצאים תקינים): "כיס מרה לא תפוח, ללא אבנים בתוכו, דפנות לא מעובים. CBD תקין. RHD ו- CHD תקין. הרחבה של דרכי מרה באונה השמאלית, LHD בקוטר 6 ממ. CUT OFF ברור עם תוכן איזואקואי לרקמת הכבד ללא פעילות בדופלר, ללא מסה מוגדרת". אני בן 33 בדרך כלל בריא. הופניתי לביצוע בדיקות נוספות. מאוד לחוץ מהתוצאות. מה זה אומר ומהן האפשרויות? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, הממצאים שתיארת. - לא מספיקים על מנת להביע דעה. אבל זה דורש בירור בהקדם האפשרי. אתה יכול לשלוח אליי את השאלה ואת כל התוצאות בדיקת מעבדה, תוצאה כתובה של US, כל בדיקה אחרת שעשית.. אשמח לענות ולעזור andreik@assuta.co.il בברכה

לפני כמה שנים התגלתה אצלי המנגיומה בכבד. היא גדלה בקצב איטי וכיום היא בקוטר 16 ס"מ, עם הסתיידות זעירה בתוכה. מה פירוש הסתיידות בתוכה? בעבר אמרו לי שאם היא תמשיך לגדול יצטרכו לשקול כריתת האונה. באיזה קוטר של המנגיומה ממליצים על כריתה? מתי עליי להתחיל לדאוג? וממה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מצטער שפיספסתי... הסיבות לניתוח - (בד"כ הניתוח - כריתה ) כוללות - אי יכולת להוציא מחשבו ממאירות, סימפטומים מתגברים (עקב לחץ), וסיבוכים. אין מספר מוגדר שיהווה אינדיקציה לניתוח... צריך לבדוק את שילוב הממצאים עם מצב בריאותך וגילך...

שלום. אני בת שבעים. סובלת מכאבי בטן עזים בעיקר בחלק התחתון של הבטן.עשיתי גסטרוסקופיה לפני שנתיים וחצי וקולונוסקופיה לפני שנתיים. רופא נשים לא מצא בעיה . עשיתי אולטרסאונד שסו נמצא שהכבד בעל מרקם אקוגני ובלתי אחיד וגם יש אזורים של.. focal fatty sparing אני מבקשת לדעת מה המשמעות של הממצא ומה ניתן לבדוק בקשר לכאבי הבטן העזים. תודה מראש ניצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לממצא הזה אין משמעות. זה נצפה עקב שוני בצפיפות הכבד על רקע תכולת שמון שונה. זה קורה לעיתים קרובות בעודף משקל, כשעהכבד שומני. אין קשר לכאב הבטן מציע לבצע בירור של כאב בטן דרך רופא משפחה

07/03/2017 | 19:31 | מאת: ישעיהו

בשנים האחרונות מתפרסמים בספרות עוד ועוד מחקרים שמעידים על תוצאות שנדמה לי שקשה להגדיר אותן כפחות מ-"פנטסטיות" (למשל, OS של 56% מול 9% אחרי 5 שנים) של השתלות כבד בקרב חולים גרורתיים. מצד שני, התוצאות עדיין פחות טובות בהשוואה למושתלים בעלי גידול ראשוני בכבד, מה שמביא אותנו למציאות האכזרית: בעצם אין כיום לחולים כאלה סיכוי לקבל כבד מרשימת ההמתנה הישראלית. האם בנסיבות כאלה אתה חושב שמוטלת חובה מקצועית ואתית על הרופא המטפל בכל זאת להציג בפני החולה הגרורתי הישראלי שלו את האופציה להשתלת כבד, בידיעה שלמעשה מבחינה לוגיסטית (לא רפואית!) יהיה קשה מאוד לממש את האופציה הזאת בישראל ורק חולים בעלי אמצעים או קשרים יצליחו לממש אותה בחו"ל? כמו כן, עד כמה בנסיבות כאלה ראוי לקדם בצורה אגרסיבית את הסוגיה של השתלות אונת כבד מבני משפחה, בשים לב לתופעות הלוואי הלא פשוטות של תרומה כזאת ולמיעוט המחקרים בנושא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מה שאת אומר זה כללי מדי. מה זה חולה גרורתי... גרורות מאיזו מחלה? גרורות באיזה מרווח זמן אחרי הגידול הראשוני? מה מספר הגרורות? האם טופל בכמותרפיה והגיב ? גיל? בלוטות מהגידול הראשוני? ועוד הרבה אין היום מדינה מתוקנת שעושים בה השתלות כאלה בשיגרה זה רק מדינות שבהן אפשר לקנות איבר (אגב שאולי הוצא מאסיר) איני מוסמך לענות על סוגיות אתיות, איני יודע אם יש תשובה נכונה בכלל.

04/02/2017 | 21:56 | מאת: אמיר יצחקוב לוין

שלום רב, אבי היקר חולה בסרטן הלבלב ועבר ניתוח להסרת הגדול אצל דר' אריה אריש. הניתוח כשל ולא הצליחו להסיר את הגידול בגלל קרבתו לכלי דם הכרחי. שמענו על הסכין - ננו נייף. אבי לאחר הניתוח התחיל בסדרה של טיפולים כימיים וללא הואיל. ברצוני לדעת האם ידוע כמה עולה להשתמש בניתוח כזה עם הננו נייף באופן פרטי? תודה, בן מודאג.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כן, הטיפול אפשרי במקרים של סרטן לבלב לא נתיח... הטיפול עשוי אפילו להיות ללא פתיחת הבטן , כמובן - תלוי במצב הספציפי. ובמיקום הגידול ובעוד הרבה גורמים. אם הוא התחיל לקבל כמותרפיה - והספיק לקבל כבר כמה קורסים - צריך לעשות הערכה מחודשת, על ידי הדמיה PETCT או MRI, תלוי מה הוא עשה אז' ... כלומר לבצע restaging , כמובן בדיקות דם מרקרים וכו. על העלות - לא יכול לענות - צריך לשאות בבית חולים שבו מצבעים - אסותא למשל. אבל לפני כן - צריך להחליט אם מתאים לו הטיופל הזה... בהצלחה פרופ קידר

מצטער כי האתר לא פעל

13/11/2018 | 15:58 | מאת: אמיר לוין

לצערי התשובה הגיעה מאוחר מדי ואבי היקר נפטר לפני כחודשיים.

האם הננו נייף מתאים גם לסרטן בבלוטת הערמונית? ואילו תגובות יהיו אחרי הניתוח?

בהחלט, זה מתאים למקרים נבחרים.. צריך להתיעץ עם אורולוג ואונקולוג

18/11/2015 | 18:42 | מאת: גיל

שלום רב, הנני בן 45 . קיבלתי היום תוצאות של בדיקת סי טי קרדיו (צנתור וירטואלי) שאבחן בין היתר ציסטה בקוטר 11 מ"מ בסגמנט 8 של הכבד. רציתי לשאול מה עושים עם ממצא שכזה? האם מסוכן ? האם ניתן לטפל? מה משמעות הגודל? יש לציין כי ערכתי בדיקת קולונסקופיה לפני כ 5 שנים שיצאה תקינה לחלוטין...

לקריאה נוספת והעמקה

ממצא ציסטי בכבד הינו שכיח וברוב המכריע של המקרים לא דורש כל טיפול או בירור. בדיקת ה קרדיוסיטי אינה מיועדת לכבד. בכדי לאושש את האבחנה שאכן מדובר בציסטה פשוטה יש לבצע סונר כבד ואם לא רואים את הציסטה בסונר אז לבצע CT תלת פאזי של הכבד.

03/02/2015 | 09:21 | מאת: הילה

אשמח לעזרתך, יש לי המנגיומות בכבד בגדלים שונים 12 ס"מ, 10 ס"מ, 7-8 ס"מ, מדובר במספר מכובד של המנגיומות, שאלתי היא האם מותר לשים התקן מירנה עם המנגיומות. הרופאת נשים שלי מתנגדת לשים אתו. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב להבנתי כדאי לך לפנות בשאלה ספציפית זו למרפאת/כבד המתמחה בפאן הפנימי של בעיות כבד בברכה דר בר זכאי

20/01/2015 | 21:34 | מאת: מ.ה

ערב טוב! נותחתי בעבר בכבד(אתה המנתח)עקב כאבים בגב תחתון נתנו לי בדיקות מקיפות ,תוצאת הGGT עלתה מ-197 ל-201 ייתכן שזה בעקבות לקיחת כדורים ארקוסיה? קצת לחוצה מהתוצאה מה עושים? אמורה להגיע אליך במרץ לביקורת רצוי להקדים את התור?אודה עבור תשובתך.

שלום רב עליית ה GGT מ 197 לכדי 201 אינה משמעותית בפני עצמה ואין סיבה להילחץ מזה. מבחינת הביקורת אצלי הרי שאני לא עובד יותר בשיבא והחל מפברואר אני נמצא בקפלן רחובות אם תרצי תוכלי להגיע אליי לכאן

27/11/2014 | 12:13 | מאת: פולינה

עברתי ניתוח להסרת כיס מרה דרך לפורוסקופי לפני 4 ימים היה לי דימום קטן מטבור האם זה חריג?ואם אפשר להוריד פלסטרים ששמו לי בעת ניתוח או שאני חיבת להשאיר אותם ?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם המדובר במעט הפרשה אדמדמה קרי סרומה בלשון רפואית הרי שאין בזה שום בעיה מיוחדת. אם זה מתגבר או משנה את צבעו אזי צריך לפנות לרופא המנתח. בקשר לפלסטרים אין שום בעיה להורידם כבר יומיים לאחר הניתוח בתנאי שהעור סגור באמצעי אחר כגון תפר או סיכה. בברכה ד"ר בר זכאי

03/10/2014 | 13:06 | מאת: דורון

שלום רב שמעתי לאחרונה על טכנולוגיה חדשה לטיפול בגידולים בצמוד לכלי דם. רציתי לקבל יותר מידע לגבי ניתוחי ננו נייף ואופן הטיפול. האם הניתוח מתאים לכל סוגי הגידולים בכבד? וכמה ניתוחים כאלה כבר בוצעו בישראל? תודה על תשובתך דורון

שלום רב, שאלתך כללית ונרחבת ביותר כעיקרון ננונייף זו טכנולוגיה שנועדה להרוס גידולים בין היתר בכבד ראשוניים ו גרורתיים ביתר דיוק יעילות ואשר נמצאים בסמיכות לכלי דם ואשר בעבר לא התאימו להרס על ידי RF לדוגמא. מעבר לזה כל מקרה לגופו ומבלי לראות את המקרה הספציפי יהיה לי קשה לענות תשובה מכוונת ומדויקת. בברכה

11/03/2014 | 23:42 | מאת: אלון

שלום האם נכון לומר שמה שמאובחן בצילום אולטרסאונד כפוליפ בכיס המרה יכול בפועל להיות גם אבנים שלא זוהו כהלכה?

שלום רב, נכון לגמרי במיוחד כאשר מדובר באבנים סמוכות לדופן הכיס אשר מקובעות לדופן ואינן ברות תזוזה.

02/01/2014 | 21:39 | מאת: מ.ה

שלום ! בהמשך להתכתבות בקשר ל-MRI יש בעיה ,רשמתי את המייל כיצד אוכל ליצור איתך קשר טלפוני או דרך תל השומר ,זה דחוף כי יש לי תור בקרוב. תודה! מ.ה

שלום רב, אני מבין שיש בעיה עם ה MRI, ניצור קשר דרך המזכירה ונראה איך לפתור את הבעיה. אין צורך להילחץ מזה יתר על המידה בברכה דר בר זכאי

09/11/2013 | 18:38 | מאת: מ.ה.

שלום! עברתי כריתת כבד חלקית (אתה המנתח המדהים)ובביקורת האחרונה הבדיקות דם יצאו עם ערכים מאד גבוהים האם הגיוני שבדיקת ה-GGT מראה 291 כשהטווח שלה עד 38,ואני אמורה בביקורת הבאה שהיא בעוד חצי שנה להביא בדיקת מרקרים ו-MRI זו ביקורת רגילה או שמשהו לא נראה לך כתוצאה מהבדיקות הנ"ל. תודה עבור תשובתך.

12/11/2013 | 07:16 | מאת: מ.ה

בוקר טוב! אם אתה זוכר במי מדובר אז בקביעת תור ל-MRI שאלו אותי עם חומר ניגוד או בלעדיו כי לא רשום בהפניה אשמח לתשובתך . תודה!

שלום רב, אכן אני זוכר במי ובמה המדובר בקשר לבדיקת ה MRI צריך לעשותה עם חומר ניגוד לגבי בדיקת ה GGT לעת עתה אינני רואה בעייתיות בתוצאה הזו שהינה די צפויה לאחר כריתת כבד משמעותית. כך שבשלב זה נמשיך מעקב בלבד, היי רגועה הביקורת הינה ביקורת שגרתית לגמרי ואין מקום לדאגה יתרה. בברכת בריאות שלמה דרישת שלום ד"ר בר זכאי

07/11/2013 | 13:27 | מאת: אהרון אברהם

חמתי בת 70 עברה לפני ארבעה הסרת כיס מרה ויש לה תחושה של חסימה באיזור העליון של הכיבה .ואין לה תאבון לאכול.האם זה סימפתום. רגיל אחרי ניתוח מסוג זה

שלום רב, לא ברור לי די הצורך לפני כמה זמן בדיוק חמותך עברה את הניתוח. בכל מקרה אין זה סימפטום שכיח לאחר הניתוח, לפיכך יש מקום לדעתי לפנות למנתח. בברכה ד"ר בר זכאי

27/10/2013 | 14:10 | מאת: רבקה

בבדיקתc.t v התגלה נגע בכבד בגודל 1.7 על2.5 ס"מ בסגמנט 2/3.בוצעו מפוי כדוריות מסומנות ובדיקה טומוגרפית של אזור הבטן.אין במפוי עדות להמנגיומה.רציתי לדעת מהן הבדיקות שיכולות לאבחן את סוג הנגע וכן מהי חשיבות הזמן בממצאים כאלה.בתודה מראש רבקה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרבה פעמים מהמראה ב סיטי ניתן להגיע להנחת עבודה די מדויקת לגבי אופי הנגע. להשלמת הבירור אני זקוק ליותר מידע כגון: מרקרים, קולונוסקופיה באם בוצעה, היסטוריה רפואית בעבר, גיל וכיוב כמו כן ניתן לבצע MRI של הכבד בשביל לקבל איפיון מדויק יותר של הנגעץ בברכה ד"ר בר זכאי

31/10/2013 | 17:03 | מאת: רבקה

הנני בת 64,בריאה בדרך כלל ולא משתמשת בתרופות.בc.t בטן הממצאים היו:כבד תקין בגודלו.באונה שמאלית בסגמט 2/3מוקד היפודנסי בגודל 1.7 על 2.5 ס"מ,לא נמדד ציסטי,ללא תבנית להאדרה טיפוסית להמנגיומה,אולם בסריקה מאןחרת מתמזג עם פרנכימת הכבד.הומלץ על ביצוע mri ,שממצאיו היו:הכבד בגודל ובמרקם תקין.בסגמט 3 בתת קפסולרית מודגם נגע בעל אות מעט גבוה והטרוגני בt2 ובעל אות נמוך בt1.מימדיו 1.7 על 0.8 ס"מ.התהליך עובר האדרה מהפריפריה למרכז אך באמצעו יש כלי דם.אין לזהות שומן בתןכו.בסריקה מאוחרת התהליך הומוגני, בעל אות דומה לכלי הדם אך מרכזו בעל אות מוגבר.מזוהה shine-through t2 בתהליך.אחרי הmri הופנתי למפוי כבד שקבע שאין עדות להמנגיומה בכבד.מאחר וכן נצפה נגע כלשהו בכבד רציתי לדעת מה יכולה להיות משמעותו,ואיזה בדיקות נוספות עלי לעבור כדי לודא את מהות הנגע והאם הוא שפיר או ממאיר.בתודה מראש .

12/10/2013 | 08:33 | מאת: רועי

שלום, פונה לגבי סבי - כבן 81, צלול ועצמאי. ברקע ידוע על COPD קשה, ע"ר עישון כבד, פנקראטיטיס כרונית, כמו כן סבל זה כ- 10 שנים מסכרת קלה שהייתה מאוזנת במטפורמין בלבד. לפנ כ-5 חודשים - בערך ממאי הייתה יציאה דרסטית מאיזון הסכרת עם ערכי גלוקוז של עד 400, פוליאוריה וירד במשקלו כ-15 ק"ג (מ60 ל45 ק"ג). HBA1c של 13. עבר CT בטן והודגם תהליך בראש הלבלב מעט היפרוסקולרי בגודל של 2.6 ס"מ, עם מרכז היפודנסי, פרנכימת הלבלב אטרופית עם הרחבה של צינור הלבלב עד 11 ממ מקסימלית. התהליך גרם לחסימה עם הרחבה קלה בלבד של דרכי מרה תוך כבדיות, והדגשה קלה של ה- CBD. התהליך לא עירב את כלי הדם, ולא הודגם פיזור משני. הגידול הוגדר כנתיח, נשקלה התערבות כירורגית אך בשל מצבו הכללי הירוד עם קחכסיה ו-COPD הוחלט לא להתערב. לפני כ-10 ימים החל לסבול מצהבת חסימתית. בוצע US בטן שהראה הרחבה ניכרת של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות עם כולדכוס ברוחב 2 ס"מ. כיס מרה תפוח, הלבלב אטרופי, הוירסונג מורחב לכל אורכו עד כ1 ס"מ, ובאיזור ראש הלבלב נצפה תהליך בגודל של 3.5 ס"מ עם הסתיידויות גסות, שגבולותיו אינם מוגדרים היטב, ללא מימצא בכבד. במעבדה בילירובין ישיר עד 12.6, GGT 1120, ALP 650. אלבומין 28. INR 0.96 מרקרים עדכניים CEA= 199, CA 19-9= 4400, CA -125 =140 בוצע ERCP אתמול בנסיון להחדיר סטנט, אך ללא הצלחה בקנולציה של הפפילה. בדו"ח נכתב שבוצע גם ניסון פריקט של גג הפפילה אך גם אז ללא הצלחה בצינתור. הומלץ לשקול PTC ורונדה וו בשלב השני?? סבי מוטרד מאוד מכך שיצטרך להסתובב עם שקית של הנקז דרכי מרה לאחר ה- PTC, ומכל המשמעויות של הנקז, שאלותי הן : 1. האם כשמבצעים PTC - משאירים נקז חיצוני לכמה זמן ? האם זה מיועד לרוב לזמן ארוך שבועות-חודשים?? או שמקובל לנסות ERCP חוזר ? במידה וכן, אחרי כמה זמן יש היגיון בביצוע ERCP חוזר בד"כ? 2. מהו הנזק שעשוי להיווצר בעקבות הישאורתו במצב של צהבת חסימתית ללא טיפול מעבר לגרד - שאינו סובל ממנו כרגע. קראתי שלאחר ביצוע PTC יש שכיחות מגוברת של כולנגיטיס ואנשים לפעמים צריכים קורסים חוזרים אנטיביוטים ואשפוז ומאידך אני מבין שגם ללא ניקוז דרכי מרה יש שכיחות יתר של כולנגיטיס ע"ר סטאזיס מרתי - מניסיונך מה שכיח יותר? 3. האם הצטברות בילירובין וחסר ניקוז המרה גורמים נזק נוסף כמו נזק נוירולוגי או נזק מצטבר לכבד שיכול להגיע לאי -ספיקת כבד? אי ספיקת כליות? 4. במידה ועוברים את החסימה ב- PTC וממקמים סטנט - האם גם אז צריך להשאיר נקז חיצוני או שמוציאים את הקטטר? 5. האם לדעתך כדאי לשקול אולי לנסות ERCP חוזר בידיים של גסטרו אחר לפני ביצוע ה- PTC? האם כישלון בביצוע הפעולה יתכן על רקע חוסר מיומנות טכנית או שזה בד"כ עקב בעייה שקשורה לגידול שלא מאפשר קנולציה. 6. האם אופציות כירורגית למעקף דרכי מרה לתריסריון מקובלות לאחר ERCP כושל או רק במקרה של כישלון PTC? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בתשובה לשאלתך המורכבת והמעידה על ידע רב, אני חייב לציין, אתחיל לפי הסדר: 1.בד"כ ההעדפה היא למקם PTC חיצוני פנימי ולאחר מספר ימים לנסות ולסגור אותו ולבחון האם המטופל סובל את הנקז במצב סגור. בד"כ לא נהוג לאחר ביצוע ה PTC לבצע ERCP חוזר אם כי כל מקרה לגופו. 2. השארת צהבת חסימתית לא מנוקזת טומנת בחובה סיכון רב לדלקת של דרכי המרה עד כדי זיהום מסכן חיים מעבר לירידה בתפקוד הכבדי הסינטטי הנובעת מחסימת דרכי המרה. אכן יש שכיחות גבוהה של דלקות בדרכי המרה לאחר הכנסת PTC אולם חוסר ניקוז דרכי מרה לאורך זמן טומן בחובו סיכון מוגבר לזיהום מסכן חיים. 3. צהבת חסימתית במבוגר אינה טומנת בחובה נזק נוירולוגי, מה שאינו נכון לגבי התפקוד הכבדי כמו שכבר הזכרתי. 4. לאחר מיקום ה PTC ניתן לנסות לסגור את הצינורית אולם לא ניתן להוציאה היות וחסימת דרכי המרה תחזור בזמן קצר למעט באותם המקרים בהם החסימה מוקלת לאחר כמוטרפיה. 5. לגבי ניסיון חוזר של ERCP אינני יכול לחוות דעה היות ואינני בקיא פרטנית במקרה של סבך ומי ואיפא ביצע את הפרוצדורה. 6.אופציות כירורגיות בד"כ תיבחרנה לאחר כישלון שתי הפרוצדורות גם יחד, אולם במקרה של סבך ישנה סתירה מובנית בדבר היות שהוא נפסל מלכתחילה לניתוח על רקע מחלות הרקע שלו שלפחות כמו שהן מוצגות אינן מהוות הוריית נגד חד משמעית לניתוח לטעמי. מקווה שקיבלת מענה לשאלותיך בברכה ד"ר בר זכאי

01/10/2013 | 21:10 | מאת: מירי

לפני שלושה חודשים הוציאו לי ציסטה ענקית מהכבד לפני מספר ימים הרגשתי שוב לחץ ואי נוחות באיזור הכבד ומבדיקת אולטרסאנט נראה שהציסטה חזרה כמעט לאותו גודל שהיתה. עברו רק שלושה חודשים וכבר התפתחה ציסטה ענקית השאלה היא - האם נגזר עלי לעבור ניתוח כל כמה חודשים בגלל ציסטה חוזרת? איך מטפלים בבעיה? האם חייבים ניתוח או שניתן לטפל ברפואה אלטרנטיבית?

שלום רב, על מנת שניתן יהיה לתת תשובה מלאה יש צורך לראות את ההדמייה לפני ואחרי הניתוח, להבין איך ובאיזו גישה בוצע הניתוח ואיזה ניתוח בוצע בדיוק. כעיקרון יכול להיות מצב בו המדובר אך ורק בקולקציה נוזלית באיזור הניתוח ולא בציסטה שהתהוותה בשנית. בכל מקרה יש צורך לראות את ההדמיות לפני שמכריזים על חזרתה של הציסטה. בברכה ד"ר בר זכאי

13/09/2013 | 16:00 | מאת: דורית

בבדיקת אולטרה סאונד נמצא שי לי כבד שומני. בת 63 ,עושה פעילות גופנית,שומרת על תזונה מאוזנת, ומשקלי בסדר, 55 ק"ג. גובהי 1:58 מה עוד אפשר לעשות כדי למנוע כבד שומני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בידי מספיק נתונים אולם במקרה שלך יש מקום לדעתי להתייעץ בכל מקרה עם דיאטנית בברכה ד"ר בר זכאי

26/08/2013 | 22:26 | מאת: שרון

שלום מהי מחלת קרולי? נאמר לי שבדרך כלל מופיעה אצל ילדים, איך יתכן שהופיעה גם אצל מבוגרים?אודה לך עבור תשובתך כי אני קצת מודאג. שרון

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2013 | 18:24 | מאת: שרון

כיצד יודעים בוודאות שזו המחלה ומה דרכי הטיפול בה תודה שרון

שלום רב, מחלת קרולי הינה מחלה גנטית מולדת נדירה יחסית של דרכי המרה אשר יכולה לבוא עם פתולוגיות נוספות למשל בכליה. למחלה זו ישנם מספר ואריאינטים אם כי בבסיסה היא מאופיינת בהרחבת דרכי המרה בתוך הכבד. נכון הדבר כי זו מחלה שמופיעה בעיקר בגיל הילדות אם כי זה לא לגמרי נדיר שהביטוי הראשון למחלה יהיה בגיל הבגרות וזאת בגלל שהמחלה יכולה להיות א-תסמינית לאורך שנים. הבעייתיות במחלה הינה הסיבוכים לה יכולה לגרום כגון: אבנים וזיהומים בדרכי המרה ובכבד ובמקרים מסויימים אף להתמיינות לממאירויות. האבחנה של המחלה נעשית על בסיס סימפטומים יחד עם הדמייה מתאימה. בברכה ד"ר בר זכאי

23/08/2013 | 07:03 | מאת: דנה

בקר טוב! האם זה נכון שכאשר מןציאים את כיס המרה יש נטיה להשמנה?כי עברתי ניתוח כזה ולא נאמר לי כלום. תודה! דנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים לאחר ניתוח כיס מרה יכולה להיות הפרעה זמנית בהתפנות המרה מהכבד למעי מה שיכול מעט לשנות את הרגלי האכילה. אולם נטייה להשמנה לאחר כריתת כיס מרה אינה תופעת לוואי שכיחה ומוכרת לאחר ניתוחי כריתת כיס מרה בברכה דר בר זכאי

20/08/2013 | 22:23 | מאת: מירב

שלום! לפני כחודשיים עברתי כריתת כבד חלקית האם מותר להיכנס לספא , סאונה מסג' וכן לשחות בברכה וים, מבחינה בריאותית מרגישה בסדר,פרט למקום הצלקת שקצת שורף כשמושחת משחה נגד צלקות. תודה ! מירב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין בידי מספיק מידע לגבי היקף הניתוח אותו עברת ולגבי מצבך הנוכחי והתפקוד היומיומי אבל כעיקרון אין מניעה מלהיכנס לספא אלא אם כן הצלקת הניתוחית אינה תקינה וזה מן הסתם נבדק על ידי המנתח שלך בברכה דר בר זכאי

14/07/2013 | 07:55 | מאת: רונן

שלום לד"ר ברק בר- זכאי בני בן 17 1.77 מ' ושוקל 93 ק"ג ב 2007 היה לו ALT 66 וערכנו אולטרסונד, נאמר לנו שיש לו כב שומני ורופא המשפחה לא המליץ על שום דבר, ב 2010 היה לו ALT 23 וכיום יש לו ALT 52 מה עלינו לעשות והאם מדובר במחלה, רופא המשפחה המליץ על דיאטה למרות שבני אינו סובל מהשמנה מיוחדת, הוא לפני גיוס, האם אנו צריכים לעשות משהו אודה מאד על עזרתך שבוע טוב רונן

לקריאה נוספת והעמקה

ALT מעט מוגבר בפני עצמו אינו אומר דבר ולא ניתן להסיק ממנו הרבה כבד שומני בניגוד לדעה שהיתה רווחת בעבר טומן בחובו סיבוכים פוטנציאליים עד כדי כבד שחמתי ולכן מומלץ להיוועץ בדיאטנית על מנת לשנות את הרגלי התזונה. כל עוד המדובר אך ורק בכבד שומני הרי שהמצב הפיך בניגוד לכבד שחמתי. שורה תחתונה היא שאין מקום לדאגה מופרזת אלא יש להקפיד על הרגלי תזונה נכונים ובריאים. בברכה דר בר זכאי

06/07/2013 | 10:28 | מאת: גיל

שלום רב,הנני בן 31 בבדיקות שגרתיות לפני חצי שנה שביצעתי למעקב באנמיה קלה (המוגלובין 12.8 ) התגלה לפתע(כאשר כל הבדיקות לפני שנה היו תקינות) כי ערך ALT -gpt הינו 50 כאשר טווח הנורמה הוא מקסימום 37. וAST-29(תקין ) פרט לכך כל הבדיקות היו תקינות. כיום (לאחר חצי שנה) ביצעתי שוב בדיקות דם וערכים אלו אף גדלו: ALT-85 AST-50 יש לציין כי שאר הבדיקות תקינות: PROTEIN TOTAL -7.8,תקין ALBUMIN-4.8,תקין BILURUBIN TOTAL -0.9,תקין ALKP-57,תקין יש לציין כי בדיקות דם להפטיטיס C,B יצאו תקינות.ובדיקות אולטראסאונד לא הראו שום ממצא של כבד שומני(רק המנגיומה קטנה הידוע כבר מלפני 10 שנים) 1.אילו הם הבעיות העיקריות בכבד שבעקבותיהם עולים ערכים אלו??האם חייבת להיות בעיה בכבד בעקבות העליה בערכים? 2.האם העלייה הנוספת לאחר חצי שנה יכולה לרמוז כי המצב מחמיר וערכים אלו רק ילכו ויגדלו? 3.אילו בדיקות נוספות עלי לבצע כדי לבדק האם קיימת בעיה כלשהיא בכבד? 4.האם חייבת להיות בעיה בכבד כאשר ערכים אלו עולים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב עליית אנזימים אלו לא מעידה בהכרח על בעיה כבדית משמעותית קשה ובלתי אפשרי על סמך הנתונים הללו בלבד לחוות דעה חד משמעית יש מקום לדעתי לשלול אבנים בכיס מרה בשלב ראשון ולאחר מכן להיוועץ בהפטולוג-רופא שתחום התמחותו מחלות פנימיות של הכבד. בברכה דר בר זכאי

07/03/2013 | 15:26 | מאת: גליה

לחולי כליות פוליצסטיות יש ציסטות גם על הכבד שאינן פוגעות בתפקודיו ,אך גורמות לבטן תפוחה וללחץ בחחל הבטן. האם אפשר להסירן בניתוח??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התשובה היא כי תיאורתית ניתן לעיתים להסיר את חלקן לשם הקלה זמנית על הסימפטומים. אולם יש לדעת כי במרבית המקרים עם חלוף הזמן תיווצרנה ציסטות חדשות במקומן בברכה דר בר זכאי

18/10/2012 | 20:42 | מאת: י

בבדיקת דם שערכתי נמצאה עלייה באנזימי הכבד (ערכים של תפקודי כבד גבוהים).אולטרסאונד של בטן עליונה וכליות נמצא תקין . כיצד אדע האם מדובר בכבד שומני ? אילו בדיקות דרושות לגילוי? תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת להגיע לאבחנה האם מדובר בכבד שומני או בבעיה כבדית אחרת שבבסיס עליית אנזימי הכבד יש מקום לפנות לבירור במרפאת כבד. מהנתונים כפי שמופיעים בשאלה לא ניתן להסיק מסקנה לגבי מהות הבעיה. בברכה ד"ר ברק בר זכאי

07/09/2012 | 19:15 | מאת: מושתל

שלום רב, אני מושתל כבד כבר 6 שנים, בן 25, מקבל תרופות: סלספט 2000 מ"ל ביום, פרוגרף 3 כדורים ביום, והפסרה "אדיפוביר" . מושתל כבד על רקע היפטיטיס ב' . יש לי שאלה .. האם אפשר לאדם מושתל כבד על רקע היפטיטיס ב' ללמוד סיעוד ולעבוד בתחום הזה ? .. כי מערכת החיסון שלי היא חלשה כי אני מקבל תרופות שמדכאות את מערכת החיסון, אז מותר לי ללמוד סיעוד ולעבוד בבית חולים עם אנשים שיש להם כל מיני מחלות שונות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אינני מוסמך לענות לך על השאלה שהעלית השאלה היא אכן עניינית וכבדת משקל לדעתי יש להפנותה לבתי הספר לסיעוד שם יוכלו לתת לך מענה נאמן לשאלה בברכה והצלחה ד"ר בר זכאי

27/08/2012 | 19:44 | מאת: מרים

שלום רב, אבקש לקבל הסבר לגבי נגע בכבד מתאים להמנגיומה. אודה על תשובתך במייל. תודה מרים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המנגיומה של הכבד הינו נגע שפיר שכיח מאד בקרב האוכלוסיה הכללית, אשר ניתן לאתרו במספר אופנים: סונר, סי טי, מ.רי ומיפוי כבד מדובר בשגשוג יתר של כלי דם בתוך הכבד במרבית המקרים אין אינדיקציה לכריתת נגעים אלו ורק במקרים מאד ספציפיים יש מקום לשקול כריתתם. בברכה ד"ר בר זכאי

12/08/2012 | 11:05 | מאת: נאוה

אימי צריכה לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה בשבוע הבא, היום היא קיבלה תוצאות של בדיקת דם ונאמר לה כי יש קרישי דם בכבד.ובעיה עם הכדוריות מה זה אומר? מה הסיכונים? והאם מבצעים ניתוח בכל זאת? אודה לתשובתך בהקדם

שלום רב, חסרים לי פרטים לגבי הבעיה ממנה סובלת אימך, בכל מקרה יש מקום לקבל ייעוץ קרישולוג בהקדם לפני החלטה על הניתוח בברכה ד"ר בר זכאי

גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום חדש - פורום ניתוחי כבד. גלישה פורייה צוות האתר