ציסטה בכבד

דיון מתוך פורום  ניתוחי כבד

18/11/2015 | 18:42 | מאת: גיל

שלום רב, הנני בן 45 . קיבלתי היום תוצאות של בדיקת סי טי קרדיו (צנתור וירטואלי) שאבחן בין היתר ציסטה בקוטר 11 מ"מ בסגמנט 8 של הכבד. רציתי לשאול מה עושים עם ממצא שכזה? האם מסוכן ? האם ניתן לטפל? מה משמעות הגודל? יש לציין כי ערכתי בדיקת קולונסקופיה לפני כ 5 שנים שיצאה תקינה לחלוטין...

23/11/2015 | 11:26 | מאת: ד"ר אריה אריש

ממצא ציסטי בכבד הינו שכיח וברוב המכריע של המקרים לא דורש כל טיפול או בירור. בדיקת ה קרדיוסיטי אינה מיועדת לכבד. בכדי לאושש את האבחנה שאכן מדובר בציסטה פשוטה יש לבצע סונר כבד ואם לא רואים את הציסטה בסונר אז לבצע CT תלת פאזי של הכבד.

מנהל פורום ניתוחי כבד